Eğitim
  • 24.7.2009 09:40

JANDARMA ODTÜ 'MEZUNU'

Başkent sınırları içindeki 13 ilçede, aralarında ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe Üniversitelerinin de bulunduğu çok sayıda jandarma karakolu kapatılacak ve buraların güvenliği polise devredilecek.

Geçiş 1 Ağustos’ta bitiyor

Emniyet ve asayiş yönetmelikleriyle ilgili yapılan değişiklikler, 30 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış, geçiş sürecinin 1 Ağustos’a kadar tamamlanması kararlaştırılmıştı. Ankara’da bu kapsamda 13 ilçedeki bazı yerleşim yerlerinin güvenlikle ilgili sorumlu kurumları da yeniden saptandı.

Değişikliklerin Çankaya ilçesindeki bölümünde ODTÜ’nün yanı sıra Bilkent, Beytepe, Beysukent ve Ahlatlıbel de bulunuyor.

Değişiklikten önce Ankara’da yaklaşık 600 bin kişilik nüfustan sorumlu olan jandarma, 1 Ağustos’tan itibaren yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı yerleşim yerlerinin güvenliğini sağlayacak.

Yüzölçümü olarak ise Ankara’nın yüzde 93’üne karşılık gelen yaklaşık 23 bin kilometrekarelik alanında görev yapan jandarma ekiplerinin sorumluluk alanları ise 22 bin kilometrekareye düşecek.

Böylece jandarma yeni düzenleme sonrasında başkent nüfusunun yüzde 7’sinden ve yüzölçümünün yüzde 86’sından sorumlu olacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER