Gündem
  • 28.5.2013 18:20

Jandarma yaptı, BDP'liler yıktı

HAKKARİ'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ Köyü'nde jandarma tarafından yeni bir kontrol noktasının yapılması, BDP'lilerin ve köylülerin tepkisine neden oldu. Sadece temeli atılan kontrol noktası protestoya gelen kadınlar tarafından yıkıldı.

Zap Jandarma Karakolu'na 50 metre mesafede olan ve Kırıkdağ köyü ile 16 mahalleye ulaşım sağlayan yola yeni kurulmak istenen kontrol noktası protestoya neden oldu. Aralarında BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Parti Meclisi üyesi M. Sıddık Akış, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, il genel meclis üyeleri ve kadınların bulunduğu yaklaşık 100 kişi köyde biraraya geldi. BDP'li bir grup yeni temeli atılan kontrol noktası ile ilgili Jandarma Karakolu'nda yetkililerle görüştükten sonra sadece temeli atılan kontrol noktasında toplanarak burada basın açıklaması yaptı.

BDP'li M. Sıddık Akış, çok hassas bir süreçten geçtiklerini, böyle bir süreçte herkesin elini taşın altına koyup desteklenmesi gerektiğini söyledi. Akış şöyle "Karakolun 50 metre yanı başında yeni bir askeri kontrol noktası kurulmuş. Kırıkdağ köyüne bağlı 16 mahalle var. Burada kendi köylerine koyun sağmaya giden köylülerin, kadınların dahi kimlikleri sorulmakta ve arama yapılmaktadır. Bunun kadar ayıp bir şey yoktur. Biz bu insanları bu zülmün yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bunun için köylülerin göstermiş olduğu tepki yerindedir. Biz de BDP olarak bunu desteklemek için buraya geldik" dedi.

Kırıkdağ Köyü Muhtarı Musa Adıyaman, "100 yıldır bu yolda kontrol noktası yoktu. Barış süreci geldi. Yeni kontrol noktaları oluşturuldu. Bu doğru bir şey değil. Köylüler kendi köylerine giderken yada kadınlar koyun sağmaya giderken dahi kimlik kontrolünden geçiyorlar. Bu uygulamayı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından temeli atılan askeri kontrol noktası, kendilerine barış anneleri diyen kadınlar tarafından kazma ve küreklerle yıkılıp taşlarıda Zap Deresi'ne atıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:56

İLGİLİ HABERLER