Asayiş
  • 12.5.2013 11:35

Jandarmadan 'polis' baskını

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı düzenlediği operasyon ile sahte polis çetesini çökertti. Yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 5 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
 Geçtiğimiz cuma günü Büyükkılıçlı Jandarma Karakoluna bağlı ekiplerin de destek verdiği bir operasyonla yakalanan şebeke üyeleri gözaltına alındı.
Zanlıların polis yeleği, polis rozeti ve kullandıkları araçlara tepe lambası takarak çevirme yaptıkları, işyerlerine baskın yaparak araç ve işyerlerini yağmaladıkları iddia edildi. Sahte polislerin yakalanması için düğmeye basıldığında ise 10 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlamasıyla savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma ve polis ekipleri Adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Tutuklanmasına karar verilen zanlılardan biri kararın ardından baygınlık geçirdi. Fenalaşan zanlı Adliyeye gelen ambulans ile Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sahte polislerin Büyükçavuşlu’da çevirdikleri bir kamyonu da “Uyuşturucu ihbarı var arama yapacağız” diyerek sürücüyü indirdikten sonra bağlayıp, kamyon ve kamyondaki 350 bin TL değerindeki kabloyu da alarak kaçtığı öğrenildi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER