Asayiş
  • 12.9.2013 09:57

Japon turist cinayetinde flaş gelişme

Nevşehir'in Göreme beldesinde iki japon turiste yapılan saldırı ile ilgili Ürgüp ilçesinde bir kişi daha gözaltına alındı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Ürgüp Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla, Japon turistlere bıçaklı saldırı ve tecavüz olayı ile ilgili Fatih U'yu yakaladı.

Gözaltına alınan zanlı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ilçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurihara ile Hoshie Teramatsu, bıçaklı saldırıya uğramış, Kurihara hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmış, olayla ilgili ilk gözaltına alınan kişi olan Mustafa Volkan Dilaver (27), dün Nevşehir'de çıkarıldığı mahkemece, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından tutuklanarak, cezaevine konulmuştu.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmada elde edilen delil ve bulgulara göre, Japon vatandaşlarından Mai Kurihara'nın cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ve kesici alet kullanılmak suretiyle öldürüldüğü, Hoshie Teramatsu'ya ise cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edildiğini bildirmişti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:06

İLGİLİ HABERLER