Asayiş
  • 13.9.2013 17:05

Japon turist olayının ilk şüphelisi sokağa çıkamıyor!

NEVŞEHİR'de, Japon turist Mai Kurkiharac bıçaklanarak öldürülmesi ve Hoshie Teramatsu'nun ağır yaralanması olayı ile ilgili olarak önce tutuklanıp, daha sonra Fatih U.'nun suçunu itiraf etmesi üzerine serbest bırakılan 27 yaşındaki Mustafa Volkan Dilaver, "İşimden bile oldum. Hayati tehlikem var. Evden bile çıkamıyorum'' dedi.

Elektrik trafoları servisinde işçi olarak çalıştığını söyleyen Mustafa Volkan Dilaver, Japon turist Mai Kurkiharac'ın bıçaklanarak öldürülmesi ve Hoshie Teramatsu'nun ağır yaralanması olayından sonra gelişen süreci anlattı. Suçsuz olduğunu en başından beri söylediğini, ancak bunu anlatamadan kendini cezaevinde bulduğunu belirten Mustafa Volkan Dilaver şöyle konuştu:

"Bir tane kırmızı renkli otomobilimiz olduğu için beni suçlu durumuna düşürdüler. O gün ne yapıp ettiğimi de ifademde belirttim. Kimse inanmadı. Teşhise beni tek başıma götürdüler. Sırtım dönüktü. Birden yaralı turist kadınla yüzleştik. Kadının sadece mimik hareketi vardı. Sonra tekrar sırtımı dönerek odanın dışına çıkarttılar. Turist kadın beni teşhis etmiş. Sonra da kelepçeyi koluma taktılar ve süreç başladı."

Karakolda ve savcılıkta suçsuz olduğunu söyleyip aynı ifadeyi verdiğini belirten Mustafa Volkan Dilaver, "Hakkımda, gazete, televizyon ve internette yayınlanan haberlerden dolayı olur olmaz şeyler söylemişler. Öncelikle benim tecavüz ile ilgili hiçbir suçum yok. 'Küçük yaşta çocuğa cinsel taciz' diye yazılmış. Kesinlikle böyle bir şey de yok" dedi.

Mustafa Volkan Dilaver, cezaevine konulma nedenini bilmediğini, avukatına sorduğunda da "Tedbir amacıyla cezaevine konulduğumu söyledi. Suçsuz olduğumu yineledim ve bana inandılar. İnanmayanlar da vardı. Hayati tehlikem var" diye konuştu.

YARALI TURİSTİ ZİYARET EDECEKLER

Suçsuz yere tutuklanıp bir gün cezaevinde kalan Mustafa Volkan Dilaver'in annesi Emine Dilaver de bölge olarak turistlerden ekmek yediklerini, yaşanan bu olayın üzüntü ve utanç verici olduğunu belirtti.

Emine Dilaver, yaralı Japon turist Hoshie Teramatsu'yu hastanede ziyaret edeceklerini söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER