Gündem
  • 17.2.2020 21:10

Japonların ödü koptu, felaket balığı geri döndü

Felaket habercisi balık! 9 yıl sonra görüntülendi

Japonya'da balıkçıların felaket habercisi olarak tanımladığı 2 kral ringa balığı 11 yıl sonra görüntülendi. Japon mitolojisinde, bu balığın ortaya çıkması felaket uyarısı anlamına geliyor. Balık son olarak görüldüğünde büyük felakete yol açan 2011'deki Büyük Tohoku depremi meydana geldi 9.0 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunamide yaklaşık 16 bin kişi can vermişti...

Japon mitolojisinde görülmesi felaket habercisi olarak anlatılan kral ringa balıklarından 2 tanesi Japon balıkçılar tarafından su üzerinde görüntülendi.

Ryugu no tsukai ile ilgili görsel sonucu

Normalde suyun 200 ile 1000 metre derinliği arasındaki bölgede yaşadığı belirtilen ringa balıklarının su altında ortaya çıkan elektriklenmeye bağlı olarak su yüzeyine çıktığı tahmin ediliyor.

Ryugu no tsukai ile ilgili görsel sonucu

Japonya'da Ryugu notsukai adıyla bilinen kral ringa balıklarının felaket habercisi olarak görülmesi sadece bir efsane değil tabiki.

Son ringa balıkları görüldüğünde bundan 9 yıl önce büyük bir felaket yaşandı. 2011 yılında 9 büyüklüğünde Tohoku depremi ve ardından dev dalgaların kıyıya vurduğu tsunami yaşanmıştı. Deprem ve tsunamide yaklaşık 16 bin kişi ölmüştü.

Hokkaido Üniversitesi'nde görevli  Dr. Kunio Amagaoka görüntülenen kral ringalarla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Balıklar aslında sıcak havzada yaşıyordu. Son zamanlarda yakalanamayan güney balıklarının Japonya Denizi'ne indiği yönünde birçok haber var."


 

Güncellenme Tarihi : 17.2.2020 21:18

İLGİLİ HABERLER