Ekonomi
  • 28.7.2017 00:07

Jeff Bezos’un serveti Bill Gates'i gölgede bıraktı

Amazon’un kurucusu Amerikan girişimci ve iş adamı Jeff Bezos, 200 milyon dolarla Bill Gates'i geçerek dünyanın en zengin insanı oldu.

Bugün Amazon hisselerinin yüzde 2,08 yükselmesiyle, Jeff Bezos serveti Microsoft'un kurucusu Bill Gates'i gölgede bıraktı. Amazon.com kurarak E-ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayan Bezos, Amozon’un hislerinin 5’te birine sahip.

Havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin'in de kurucusu ve sahibi olan Bezos, 2013 yılında The Washington Post gazetesini satın almıştı.

BİLL GATES'İ GERİDE BIRAKTI

Böylece, Bezos, Microsoft'un kurucusu olan ve 90 milyar dolarlık net varlığı bulunan 61 yaşındaki Bill Gates'i geride bırakarak "dünyanın en zengin kişisi" unvanını aldı.

Forbes'ın listesinde, İspanyalı işadamı ve Zara'nın sahibi Amancio Ortega 83,1 milyar dolarlık servetiyle sıralamada üçüncü sırada gelirken, ABD'li yatırımcı Warren Buffett 74,4 milyar dolarlık servetiyle dördüncü, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg de 72.3 milyar dolarlık net varlığıyla beşinci sırada yer alıyor.

Uzmanlar, Amazon'un bugün açıklanacak ikinci çeyrek bilançosunun olumlu gelmesi durumunda şirketin hisselerinin daha da yükselebileceğini ve Bezos'un "dünyanın en zengin kişisi" pozisyonunu sağlamlaştırabileceğini vurguluyor.

Güncellenme Tarihi : 27.7.2017 22:35

İLGİLİ HABERLER