Gündem
  • 29.6.2007 17:34

JET FADIL SİİRT'TE SEÇİM ARENASINDA

İSMET AÇIKGÖZ
SİİRT  - 3 Kasım 2003 genel seçimlerinde Siirt'te bağımsız milletvekili adayı seçilen ve siyaset yasağı bulunduğu için aday olamayan Fadıl Akgündüz, yerine aday gösterdiği avukatı Bilal Yaşar'a destek için 1 Temmuz'da Siirt'te geliyor. Siirt'te 2 ayrı yerde seçim bürosu açan Bilal Yaşar, Akgündüz çeşitli konuşmalarının yer aldığı CD'lerle seçmenlerden oy istiyor. Seçim bürolarını Akgündüz'un fotoğraf ve afişleri ile donatan Bilal Yaşar'ın, özellikle genç kesimden büyük bir destek gördüğü belirtildi.
CD'lerle Siirtliler'e seslenen Fadıl Akgündüz, avukatı Bilal Veysi Yaşar için oy istediği konuşmasında, "Halkımın geleceği için verdiğim bu mücadelede, hep yanımda oldunuz. Memleketimizin refahını istemeyen güçler beni sizden çok uzaklarda mahsur bıraktı. Dünya'da görülmemiş bir iradeyi, siz gösterdiniz. Size bir telefon ettim. Beni vatanıma geri getirdiniz. Hem de milletvekili olarak. Fakat bu kez de başka oyunlar oynandı. Suçum yokken beni cezaevine attılar. Yine sizin iradeniz beni dışarı çıkarttı.
Bizden yana, yani halktan yana olduğunu zannettiğim kişilere destek verdik. Çünkü bize Siirt'te başlayıp bittiremediğimiz yatırımlarımızın önündeki engelleri kaldıracaklarına dair sözler verdiler. Sevindik ve umutla bekledik. Çünkü Siirt'te işsiz kimse kalmayacaktı. Ama sözlerinde durmadılar. Yurt dışına çıkış yasağımı kaldırmadıkları gibi bana bir de Siirt'e giriş yasağı koydular. Eğer Siirt'e gidersem verdikleri sözleri tutamayacaklarını söylediler. Hatta Siirtspor'un İstanbul'daki Siirtliler gecesine
bile katılmama izin vermediler. Sizi çok özlememe ve bana çok acı gelmesine rağmen bu yasaklara hep uydum. Acı bir 4 yıl geçirdim. Bu memleket güçlüdür.Bu memleket 10 yıldır verdiği mücadelenin sonunda, ülkenin başbakanını belirleyecek güce ulaşmıştır. Bugüne kadar gelen bütün iktidarlar yatırımlarımıza engel oldu. Hedefimiz, Siirt'i Türkiye'nin siyaset merkezi yapmaktır. El ele vereceğiz. Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak" dedi.
Siirt sporu eskisi gibi tekrar Süper Lig'e çıkaracağının altını çizen Akgündüz'e, Siirtli gençler büyük ilgi gösteriyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER