Asayiş
  • 31.10.2012 16:22

Jet sosyeteye yurt dışından özel siparişle ‘kaçak havyar’

ÇAĞDAŞ YILDIRIM - İSA AKAR
ANTALYA (İHA) - Özel sipariş üzerine getiren havyarın 500 gramının bin ile bin 500 dolar arasından satılmak için getirildiği belirtildi
Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Antalya Havalimanı’nda, şüphelendikleri bir yolcunun valizinde arama yaptı. Rusya’dan gelen Azerbaycan uyruklu R.A’nın valizinde yapılan kontrollerde, 40 kutu 500 gramlık dondurulmuş siyah havyar, 1 kutu 250 gram kırmızı havyar, 500 gram mersin balığı eti ele geçirildi. R.A.’nın dondurulmuş ürünleri bozulmaması için alüminyum folyoya sardığı ve hijyenik olmayan bir ortamda taşıma yaptığı belirtildi. Özellikle siyah havyarın kutusunun (500 gram) bin 500 dolardan alıcı bulduğu bildirildi.
R.A.’nın sipariş üzerine Rusya’dan Türkiye’ye kaçak yolla sosyete mezesi olarak bilinen siyah ve kırmızı havyarı getirerek, lüks işletmelere verdiği kaydedildi.
Gümrük görevlileri, havyara el koyarak imha edilmek üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Yurda kaçak yollarla havyar sokmak isteyen şahıs ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.
Ele geçirilen havyarın piyasa değerinin ise yaklaşık 60 bin doları aştığı öğrenildi.
Gümrük ekipleri, vatandaşların şüphelendikleri durumları ‘ Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık’ ihbar hattına bildirmelerini istedi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER