Gündem
  • 21.8.2009 15:05

'JİTEM’İN İSİM BABASI ERSEVER' İDDİASI

Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinin eklerinde JİTEM’le ilgili çeşitli iddialara da yer veriliyor.

PKK tirafçılarından Adil Timurtaş, adı faili meçhul cinayetler ile anılan ve varlığı uzun zamandır tartışılan JİTEM’in nasıl kurulduğunu Ergenekon savcılarına şöyle anlatı: "Teslim olup tutuklandıktan sonra Diyarbakır Cezaevi’nde olmam gerekirken, DGM'den alınan yazılar ile 15 gün, 1 ay izinli gösteriliyordum. Ben sürekli olarak Siirt Tugay Komutanlığında kalıyordum. İbrahim Şahin ile birlikte Siirt, Şırnak, Silopi ve Cizre kırsalında operasyon yapıyorduk. 1986 yılında Tugay Komutanı Hasan Kundakçı beni yüzbaşı Ahmet Cem Ersever'in emrine verdi. Askerlerin Cem Ersever, özel harekatçıların da İbrahim Şahin'e bağlı olduğu 30-40 kişilik gruba aramızda isim arıyorduk. 1988 yılında yüzbaşı Ersever 'bu grubun adı JİTEM olsun. Hepimize, devletimize ve milletimize hayırlı olsun' diyerek JİTEM ismini koydu."

Adil Timurtaş'ın ifadesinde Albay Cemal Temizöz'e yönelik suçlamalar da var.

Timurtaş, şunları söyledi: "Kamil Atak'ı Cemal Temizöz Cizre Belediye Başkanı seçtirtti. Atak'ın kazanması için elinden gelen herşeyi yaptı. Kamil Atak, itirafçılar ve birkaç rütbeliden oluşan bir timleri vardı. Bunlar çıkarlarına ters düşenler ile örgüt üyelerini öldürüp BOTAŞ'ın asit kuyularına attıklarını herkes biliyordu. Ben de biliyorum, ancak böyle şeyler herkesin gözü önünde yapılmadığı için kimse şahitlik yapamıyor. Burası küçük yer herkes biliyor ancak korkudan kimse itirafta bulunmuyor."

Albay Cemal Temizöz aleyhine daha önce 3 tanık ifade vermiş ancak daha sonra bu ifadelerini geri çekmişlerdi.

Adil Timurtaş, Güneydoğuda “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da bir süre ahmet Cem Ersever ile birlikte çalıştığını da söylüyor.

Timurtaş'ın ifadesine göre, Ersever Gaziantep ve Malatya'da birilerinden para aldığını öğrenmesi üzerine “Yeşil'i kovuyor.

Timurtaş, Ersever'in itirafçılardan oluşan timi ile çok sayıda kişiyi sorgulayıp öldürdüğünü de iddia ediyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER