Asayiş
  • 23.7.2019 21:24

Kaçak büfe ve plaj işletmecisi polisi vurup öldürdü

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesinde kaçak büfe ve şezlong yüzünden meydana gelen olayda vatandaşlarla kavga eden işletmeciye müdahale eden Kadir Ozan Yüce isimli 28 yaşındaki polis memuru çıkan silahlı çatışmada öldürüldü.
Polisi vuran AK Parti İlçe Başkanının ağabeyi Yüksel Karabulut ile olayla ilgisi bulunmayan biri kadın 2 kişi yaralandı.

Kadir Ozan Yüce ile ilgili görsel sonucu

KAÇAK BÜFESİ YIKILINCA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
Olayla ilgili alınan ilk bilgilere göre,  AK Parti Edremit İlçe Başkanı Yaşar Karabulut’un ağabeyi Yüksel Karabulut’un MHP İlçe Başkanı Ahmet Soylu ile birlikte Edremit Narlı Mahallesi İlayda Sitesi sahil kısmında kaçak büfe işletip şezlong kiraladıkları iddia edildi.

Ä°lgili resim

Sahile gelen çevredeki vatandaşlar tarafından büfe ve şezlongların kaçak ve haksız yere işgaliyesinden belediyeye defalarca şikayet edildi. Şikayet üzerine kaçak olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı verilen Narlı’daki büfe sabah saatlerinde çok sayıda jandarma ve zabıta ekiplerinin güvenlik çemberi altında yıkıldı.

Kadir Ozan Yüce ile ilgili görsel sonucu

Yüksel Karabulut

Büfesi yıkılıp şezlongları da kaldırılan Yüksel Karabulut kendisini şikâyet eden vatandaşlara “Sizin yüzünüzden işyerim yıkıldı” diyerek küfürler savurup tepki gösterdi. Bağrışmalar üzerine ailesiyle beraber tatil için geldiği evden dışarıya çıkan Kadir Ozan Yüce isimli polis memuru Yüksel Karabulut’u ikaz edip uzaklaştırmak istedi. Bu defa Yüksel Karabulut ve iki adamı araya giren Kadir Ozan Yüce’yi darp ettiler.

TATİLE GELEN POLİS CİNAYET KURBANI OLDU
Öğle saatlerinde yaşanan olayda, saldırıya uğrayıp dayak yiyen Kadir Ozan Yüce arabasından silahını alıp havaya ateş açtı. Bunun üzerine Yüksel Karabulut da silahla Kadir Ozan Yüce’ye ateş açtı, kavga silahlı çatışmaya döndü.

Kadir Ozan Yüce ile ilgili görsel sonucu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Başakşehir Güvenlik Büro Amirliği’nde görevli görevli polis memuru olduğu öğrenilen Kadir Ozan Yüce’nin (28) vücuduna 4-5 kurşun isabet etti. Hastaneye kaldırılan Yüce kurtarılamadı. Silahlı çatışmada Yüksel Karabulut ile Mehmet Coşkun (64-emekli) ve Emine Yılmaz (45-ev hanımı) isimli 2 vatandaş da yaralı olarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Yüksel Karabulut ile Mehmet Coşkun’un durumunun ağır olduğu öğrenildi. Jandarma ve polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı bildirildi.

Hayatını kaybeden 28 yaşındaki Sakaryalı polis memurunun henüz 1 yıllık evli olduğu, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan cenazesinin daha sonra ailesine teslim edileceği öğrenildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI, 1 ÖLÜ, 2'Sİ AĞIR 3 YARALI

Görgü şahitlerinin ifadesine göre Karabulut'ta silahını çıkartarak ateş atmeye başladı. İki tarafından karşılıklı birbirlerine ateş açması sonucu çatışma çıktı. Polis memuru Yüce ve Karabulut ile olay yerinde bulunan Mehmet Coşkun (64) ve Emine Yılmaz (45) kurşunların isabet etmesiyle yaralandı. Çevrede korku ve paniğe yol açan çatışmanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çatışmada ağır yaralanan Yüce, hastanede yaşamını kaybederken, Karabulut ve Coşkun’un hayati tehlikeleri sürüyor. Hafif yaralanan Emine Yılmaz’ın ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2019 11:27

İLGİLİ HABERLER