Gündem
  • 13.5.2022 16:43

Kaçakçılar drone ile yakalandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen göçmenlerin olduğu bilgisine ulaşınca harekete geçti. Drone tarafından tespit edilen görüntülerde Urla’da tekneye binmek üzereyken 118 göçmen ile 3 organizatör yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Urla ilçesi Zeytinler Mahallesi Tektaş mevkiinde bugün (Cuma) sabah saat 06.00 sıralarında göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi aldı. Drone ile yapılan çalışmada, tekneye binmek üzere olan çok sayıda göçmen tespit edildi. Teknenin bulunduğu alana giden jandarma ekipleri 49 Afganistan, 20 Mısır, 10 Suriye, 5 Filistin ve 1 Ürdün olmak üzere toplam 85 düzensiz göçmeni yakaladı. H.S. (32), M.E.G. (29) ve A.D. (30) isimli 3 organizatör gözaltına alındı.

SABIKALI ÇIKTI

Organizatör olduğu değerlendirilen şüphelilerden H.S.'nin terör propagandası yapmak, uyuşturucu madde imal ve ticareti ile Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret olmak üzere toplam 18 adet suç kaydı, M.E.G.'nin uyuşturucu madde kullanmaktan 1 adet suç kaydı ve A.D.'nin ise uyuşturucu madde kullanmaktasın 3 adet suç kaydı olduğu tespit edildi. Yakalanan göçmenler ise işlemleri yapılmak üzere Urla İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına gönderildi.

JANDARMADAN GÖÇMENLERE SU VE YEMEK

Jandarma karakoluna götürülen, yorgun, aç ve susuz olduğu belirlenen göçmenlere, burada jandarma ekipleri tarafından yardım eli uzatıldı. Düzensiz göçmenlerin su ve yemek ihtiyaçları jandarma tarafından karşılandı. Jandarma tarafından su ve yemek ihtiyaçları karşılanan göçmenler ise, 3 gündür dağlık alanda aç, susuz ve uykusuz olduklarını, jandarma ekipleri tarafından ihtiyaçlarının karşılandıklarını söyleyerek, jandarma ekiplerine teşekkür etti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 13.5.2022 16:45

İLGİLİ HABERLER