Gündem
  • 8.6.2014 18:08

Kaçan boğa protokol alanına girdi

RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda düzenlenen 20’inci Ayder Kültür, Doğa ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde boğa güreşleri yapıldı.

Öfkeli boğa valinin makam aracına çarpmaması için sahipleri tarafından güçlükle durduruldu. Çamlıhemşin Belediyesi tarafından 1600 rakımlı Ayder Yaylası’nın Galer Düzü’nde gerçekleştirilen ödüllü boğa güreşlerini Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ile yaklaşık 4 bin kişi izledi. Ayak, küçük orta, orta, başaltı ve baş kategorilerinde gerçekleştirilen güreşlere Rize ve Artvin’den 55 boğa getirildi.

BOĞASI İÇİN EĞİTİMİNE ARA VERDİ

Boğa güreşlerine 20 yaşındaki Serpil Şahinkovan “Altın” adını verdiği boğası ile katıldı. Arenaya getirdiği boğasının boynuz darbelerinden kıvrak bir hareketle kurtulan genç kız güreş sırasında yan taraftan boğasını yönlendirdi. Güreşi kaybeden boğasının ardından gözleri dolan genç kızın annesi Gülsüm Şahinkovan, kızının üniversite kaydını dondurarak bir yıldır boğayı güreşlere hazırladığını belirterek, “Bu yıl üniversiteye gitmedi, boğayı güreşlere hazırladı. Boğamız kaybedince o da çok üzüldü” dedi.

VALİ’NİN ZOR ANLARI

Kıyasıya güreşen boğalar kimi zaman arenanın dışına çıktı, bazen de seyircilerin arasına daldı ve heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Arenanın dışına çıkan ve protokolün olduğu bölgeye giren bir boğa da heyecanlı dakikalar yaşattı. Bu sırada basın mensuplarına röportaj veren Rize Valisi Ersin Yazıcı arkasından boğa geldiğini görünce diğer protokol üyeleri ile birlikte kaçmaya başladı. Valinin makam aracına doğru koşan boğa uzaklaşan makam aracını kovaladı. Bu sırada boğanın sahipleri ipinden yakaladığı boğayı tutmaya çalıştı. Bir süre kaçan boğa daha sonra yakalandı. Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine toplamda 30 bin lira para ödülü verildi.
Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:22

İLGİLİ HABERLER