Gündem
  • 12.6.2014 13:10

Kaçırılan konsolosun babası DHA’ya konuştu

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın Bursa’da yaşayan babası Şerafettin Yılmaz DHA’ya konuştu
BURSA'da 30 yıldır yaşayan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın babası Şerafettin Yılmaz, "Evladımız ne yapıyor şu anda? Nerede olduğunu da bilmiyoruz. Biz devletimize çocuğumu emanet ettik. Devlette bize çocuğumuzu bir gün emanet edecek" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'ndeki evinde eşi Ana Yılmaz ile birlikte televizyon izleyerek oğullarından bir haber almaya çalıştıklarını söyleyen Şerafettin Yılmaz, "Evladımız ne yapıyor şu anda? nerede olduğunu da bilmiyoruz. Biz devletimize çocuğumu emanet ettik. Devlette bize çocuğumuzu bir gün emanet edecek. Ama bugün ama yarın. Ancak hiçbir taraftan bilgi gelmiyor. Hiç ses gelmiyor. Ailesi Ankara'da. Gelinle telefonla konuşuyoruz. Bana 'sen nasıl izliyorsan televizyondan, ben de öyle izliyorum'. Başka yerden bize haber gelmiyor. Endişeliyim. Evlat ya. Bir ağaç bile on seneye meyvesini veriyor. Bir evladı yetiştirip de bu hallere getirmek kolay değil. Allah ona da, devletimize de bir fırsat versin, bir hale, bir yola çıkarız inşallah" diye konuştu.

Öztürk Yılmaz'ın annesi Ana Yılmaz ise gözyaşı dökerek, "Sabah akşam televizyon izliyorum, ağlıyorum. Devletimiz, inşallah Allah'ın fırsatıyla oğlumu geri getirir, biz de kavuşuruz diye konuştu.

Işıl ARSLAN- Mehmet İNAN/BURSA, (DHA) 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:16

İLGİLİ HABERLER