Gündem
  • 14.1.2014 14:58

Kader'in kocası konuştu

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde odasında tüfekle vurulmuş bulunan resmi kayıtlara göre 14, kemik yaşı tespitine göre 16 yaşındaki Kader Erten'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, berdel usulü evlendirildiği ortaya çıktı. Kader'in asker olan dini nikahlı eşi Mehmet Atak, "Ben askere giderken eşim Kader'e av tüfeğimi emanet etmiştim. Kendisi emanet ettiğim tüfeği zaman zaman temizliyordu. Olayın kaza olduğunu düşünüyorum. Soruşturmanın sonunda bu ortaya çıkacak" dedi. Siirt'in Pervari İlçesi Yapraktepe Köyü'nde cumartesi günü silahla vurulmuş cesedi bulunan Kader Erten'in dini nikahlı eşi Mehmet Atak, Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki birliğinden izin alarak Yapraktepe'ye geldi. Taziyeleri kabul eden Mehmet Atak, 2011 yılının ekim ayında Van'ın Çatak İlçesi'nin Reşan Köyü'nde Kader Erten ile berdel usulü evlendiğini, kız kardeşi Zozan Atak'ı, Kader Erten'in ağabeyi Fevzi Erten'e verdiklerini anlattı. Mehmet Atak, "Ben Çatak'a gidip Kader'i gördüğümde Kader'in yaşı 16- 17 olarak görünüyordu. Berdel de olsa biz severek evlendik ve ailem kendisini çok seviyordu. Kader'in bir dediğini iki etmediler" diye konuştu.

'İKİNCİ DOĞUMDAN SONRA SORUŞTURMA AÇILDI"

İlk çocukları Azat'ın 2012 yılı Haziran ayında köyde doğduğunu, daha sonra hamile kalan eşinin ikinci doğumunun erken olduğunu ve 2013 yılının Eylül ayında Pervari Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdiğini söyleyen Mehmet Atak, şöyle konuştu:"İkinci doğum sırasında Kader kimlikte 2000 doğumlu olması nedeniyle hakkımızda soruşturma açıldı ve Kader'in kemik yaşı tespiti için Siirt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ben, 21 Kasım'da askere gittim. Edirne Keşan'da vatani görevimi yaparken olaydan bir hafta önce Kader beni aradı. Bebeğin sağlığını sorduğumda bir şey söylemek istemedi. Ben bebeğe kötü bir şeyler olduğunu tahmin ettim. Ben asker olduğum için belki moralim bozulmasın diye öldüğünü söylemedi. Ama ben bir şeyler olduğunu anladım. Bana telefonda, izin alabilirsem 1 hafta 10 günlüğüne köye gelmemi söyledi. Ben de yolun çok uzun olduğunu ve kış şartları nedeniyle gelişimin zor olacağını, ancak baharda geleceğimi söyledim ona. Son görüşmemiz bu telefon konuşması oldu."

'KAZA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Olayı yakınlarının haber vermesi ile öğrendiğini ve birliğinden izin alarak köye geldiğini belirten Mehmet Atak şunları anlattı:

"Üç gündür bazı gazete ve televizyonlarda yalan yanlış bilgiler yer alıyor. Ben askere giderken eşim Kader'e av tüfeğimi emanet etmiştim. Kendisi emanet ettiğim tüfeği zaman zaman temizliyordu. Olayın kaza olduğunu düşünüyorum. Soruşturmanın sonunda bu ortaya çıkacaktır. Ancak, bazı gazeteler 'annem ve babamın Kader'e kötü davrandığını ve kaderin öldürüldüğünü' haber yapınca Kader'in bazı yakınları olaya şüphe ile bakmaya başladı ve bizi tehdit etmeye başladılar. Ben eşimi seviyordum, annem ve babam da kendisini seviyorlardı. Ben olayın kesinlikle kaza olduğunu düşünüyorum. Savcılığın soruşturması sürüyor. Soruşturma sonucunda ölüm nedeni kesin olarak ortaya çıkacaktır."

Mehmet Atak, 1.5 yaşındaki oğlunu devlet koruması altına vermeyi düşünmediğini ve aile olarak kendilerinin çocuğuna bakacaklarını söyledi


PERVARİ (Siirt), (DHA) -

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER