Spor
  • 20.3.2009 03:54

KADIKÖY HAYALİ ERKEN BİTTİ...

Hamburg’la ilk maçta 1-1 berabere kalan Aslan, Kewell ve Baros’la iki farkı yakaladı. 2. yarıda 3 dakikada 2 gol yedi. Son dakikada Oliç umutları bitirdi...

UEFA Kupası 4. tur rövanşında Hamburg'u ağırlayan G.Saray, 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayarak elendi: 2-3. Almanya'da 1-1 biten maçın rövanşına tutuk başlayan G.Saray ilk 25 dakika oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Cim Bom, devrenin son 15 dakikasında oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Hamburg kalesine sık gelmeye başlayan G.Saray 40'ta Arda'nın pasında ceza sahasında düşürülen Baros'la penaltı kazandı. 42'de penaltıyı kullanan Kewell skoru 1-0 yaptı.

İkinci yarıya iyi başlayan Cim Bom, Arda'nın pasında Baros'un golüyle durum 2-0 yaptı. 58'de Guerrero ceza sahası dışında harika vurdu ve farkı 1'e indirdi: 2- 1. Bu golden 3 dakika sonra yine aynı oyuncu skoru 2-2 yaptı. 80'de Jarolim'le topu direkten dönen Alman ekibi, 90'da Olic'le 3-2 yaptı ve çeyrek finale çıktı.

KEWELL GOLÜNE SEVİNEMEDİ

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Hamburg ile yapılan ilk karşılaşmada Emre Aşık'ın kırmızı kart görmesinden sonra savunmada oynattığı Kewell'a, yine bu mevkide forma verdi. Kewell'ı, Hakan Balta ile birlikte savunmanın ortasında oynatan Korkmaz, sürpriz bir kararla Serkan Kurtuluş'u sağbekte görevlendirdi. Korkmaz, sağ kanatta Sabri, sol kanatta da Arda'yı oynattı. Görevini son derece iyi yapan Kewell özellikle top kullanırken farkını ortaya koyup, attığı isabetli paslarla alkış aldı. Kewell, serinkanlı oyunuyla takım arkadaşlarına güven verdi.

YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Tecrübeli futbolcu dün Hamburg filelerini penaltıdan havalandırıp bu sezon Avrupa’daki 4. golüne de imza attı. 1. turda ilk golünü Bellinzona’ya atan Kewell, grup maçlarında da Olympiakos’a Ali Sami Yen’de gol atmayı başarmıştı. 3. turda Bordeaux’a da bir gol atan Kewell, dün de panaltıdan Avrupa’daki 4. golünü kaydetti.

KORKMAZ'IN KUMARI TERS TEPTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Hamburg karşısında tur için bütün kozlarını sahaya sürdü. Maçın başında çok sakin görünen ve takımına güvenen Korkmaz, 2-0’lık galibiyetten sonra savunmayı güçlendirecek önlemler almakta geç kaldı. Bu skorun üstüne yatma düşüncesini uygulamayan Korkmaz, karşılaşma 2- 2 berabere olduktan sonra da panik değişiklikler yapmaya başladı.

İLK YENİLGİSİNİ YAŞADI

Lincoln’ü oyundan çıkartıp yerine Ümit Karan’ı sahaya süren Korkmaz ardından da Hasan Şaş’ı oyuna alıp Serkan’ı kenara çekti. Göreve geldiğinden beri son derece başarılı olan Bülent Korkmaz’ın bu değişiklikleri eleştiri alırken, genç hoca üst üste aldığı galibiyetlerin ardından ilk kez mağlup oldu. Korkmaz yönetiminde, Galatasaray ligde Trabzonspor deplasmanında ilk defa berabere kalarak puan kaybetmişti.

ARDA'NIN ÇABASI YETMEDİ

Galatasaray'da, Trabzonspor karşılaşmasından sonra sakatlığı nedeniyle takımla antrenmanlara çıkamayan Arda, Hamburg ile yapılan UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında ilk 11'de forma giydi. Takımının dün akşam yaptığı son idmanda da koşu yapıp salonda çalışabilen Arda, büyük bir özveri gösterip maçta oynadı. Sarıkırmızılı ekipte Emre Aşık, cezası nedeniyle takımda yer almazken, Servet, Emre Güngör, Mehmet Topal, Linderoth ve Serkan Çalık da sakatlıkları nedeniyle forma giyemediler.

2 GOLDE DE PAYI VAR

Galatasaray’ın attığı iki golde de pay sahibi olan Arda, Baros’a verdiği pasla takımının penaltı kazanmasın sağladı. Arda, yine Baros’a yaptığı asistle takımının 2-0 öne geçmesinde başrol oynadı. Ancak bu çabası tur için yeterli olmadı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER