Spor
  • 25.10.2013 21:34

Kadıköy'de Emenike Moussa SOW

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe Kadıköy’de Gaziantepspor’a şans tanımadı, taraftarlarına mutlu bir cuma akşamı yaşattı. Müthiş futbolunu üç golle süsleyen sarı lacivertliler Emenike-Sow ile sonuca gitti, haftayı zirvede bitirdi.

Spor Toto Süper Lig’in lideri Fenerbahçe 9. haftanın açılış maçında Gaziantepspor’u 3-1 mağlup etti. Sarı lacivertlilerin golleri Emenike (2) ve Sow’dan geldi. Gaziantepspor’un tek sayısını ise Stilic kaydetti.

Fenerbahçe, G.Antepspor galibiyetiyle puanını 22′ye çıkarttı ve ligdeki liderliğini sürdürdü. G.Antep ise 8. puanla 14. sırada kaldı.
 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Cristian’ın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Egemen’in kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.
15. dakikada Cristian’ın şutunda kalecinde dönen topu sağ kanattan Alper ortaladı. Ceza sahası içindeki Emenike’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
39. dakikada Cristian’ın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Sow topu ağlara gönderdi. 0-2
43. dakikada Alper’in pasında sol kanatta topal buluşan Caner’in sert vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
53. dakikada Stilic’in pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Traore’nin vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
75. dakikada sağ kanattan Traore’nin ortasında ceza sahası içinde Turgut’un kafa ile indirdiği topu Stilic ağlara gönderdi. 2-1
86. dakikada Salih’in sol kanattan şık pasında ceza sahası içinde topla buluşan Emenike, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-1
90. dakikada Caner’in sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Kuyt’ın kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: İlker Meral xx, İsmail Şencan xx, Hakan Yemişken xx
FENERBAHÇE: Volkan xx, Egemen xx, Bekir xx, Mehmet Topal xx, Cristian Baroni xx, Caner xx, Alper xx (Salih dk. 81 x), Mehmet Topuz xx (Bruno Alves dk. 73 xx), Sow xx (Webo dk. 84 x), Kuyt xx, Emenike xx
YEDEKLER: Mert, Hasan Ali, Selçuk
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GAZİANTEPSPOR: Serdar Kulbilge xx, Şenol xx (Binya dk. 46 xx), Kecojevic xx, Ekrem xx, Stankevicius xx, Medunjani xx, Traore xx, Orhan xx (Stilic dk. 61 xx), Muhammet xx (Mustafa dk. 85 ?), Cenk Tosun xx, Turgut xx
YEDEKLER: Özden, Erman, Taşkın, Kerem
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent uygun
GOLLER: Emenike (dk. 15 ve 86), Sow (dk. 39) (Fenerbahçe), Stilic (dk. 75) (Gaziantepspor)
SARI KARTLAR: Egemen (Fenerbahçe), Kecojevic, Muhammet (Gaziantepspor)

MAÇTAN NOTLAR:
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptıkları maçta, Kayseri Erciyesspor maçını kazandıran golün sahibi Emenike'ye ilk 11'de yer verdi.

Ligde sarı-lacivertli formayı ilk 11'de bundan önce en son 4. haftadaki Kasımpaşa maçında giyen Emenike, Kayseri deplasmanında 90 artı 4. dakikada attığı golün ardından, Gaziantepspor mücadelesinde formayı kaptı. Bu sezon Fenerbahçe'nin 8 lig haftasında da forma giyen, ilk 4 haftada 11'de yer aldıktan sonra bir maç yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında kalan Nijeryalı futbolcu, son 3 lig mücadelesinde ise yedekler arasında yer bulmuştu.

MAÇ KADROSU 17 FUTBOLCUDAN OLUŞTU
Fenerbahçe'nin maç kadrosu yabancı kontenjanı ve sakatlıklar nedeniyle 17 futbolcudan oluştu. Holmen, Meireles, Yobo ve Kadlec yabancı kontenjanına takılan isimler olurken, sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül sakatlıkları nedeniyle kadroya giremedi. Yabancı oyunculardan Meireles'in de sakatlığı bulunuyor. Ersun Yanal, ilk 11'inde 4 yabancı oyuncuya (Sow, Kuyt, Cristian ve Emenike) yer verirken, iki yabancı oyuncu da (Webo ve Alves) yedekler arasında kaldı. Yanal, ligin ilk haftasındaki Torku Konyaspor deplasmanında yedekler arasında tuttuktan sonra üst üste 7 lig haftasında 11'de görevlendirdiği Webo'yu haftalar sonra tekrar yedekler arasına çekti.

ALVES YEDEKLER ARASINDA
Portekizli savunma oyuncusu Alves, sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlamasına rağmen Gaziantepspor mücadelesine yedekler arasında başladı. Teknik direktör Ersun Yanal, Alves'in yerine geçen hafta olduğu gibi yine Bekir İrtegün'ü, Egemen Korkmaz ile yan yana oynattı. Alves, sakatlığı nedeniyle ligde son iki maçta kadroda yer alamamıştı. Gaziantepspor'da sarı kart cezalısı Bekir Ozan Has ile sakatlıkları bulunan Serdar Özbayraktar ve Kemal Tokak kadroda yer almadı. Karşılaşma öncesi, vefat eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için saygı duruşu yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER