Spor
  • 31.8.2013 23:31

Kadıköy'de sürpriz ilkler

Yanal kadroda sürpriz yaparken Carlos, 1356 gün sonra Kadıköy'e çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile yaptıkları maçın 18 kişilik kadrosuna Moussa Sow'u almadı. Yanal, ligin ikinci hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile yapılan maçta yedekler arasında tuttuğu ve son dakikalarda oyuna aldığı Senegalli forveti Sivasspor maçında kadroya dahil etmedi.

Sow'un, maçın başlamasından yaklaşık 2 saat önce sosyal medyada kendisine ait bir hesapta Türkçe olarak, "Bu akşam neden kadroda olmadığımı bilmiyorum. Çok üzgünüm ama Elhamdülillah Fenerbahçe'yi çok seviyorum" şeklinde mesajı yer aldı.

Sarı-lacivertli ekipte Sow'un yanı sıra yabancı kontenjanına takılan diğer isimler Cristian ve Kadlec olurken, Yobo sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Sakatlığı bulunan Emre'nin yanı sıra Serdar Kesimal da kadro dışı kaldı.

SAMUEL HOLMEN İLK 11'DE

Milos Krasic'in, Fransa'nın Bastia takımına kiralanmasının ardından lisansı çıkarılan Samuel Holmen, kendine Sivasspor maçının 11'inde yer buldu.

Yabancı kontenjanı nedeniyle sezon başından bu yana lisansı çıkarılamayan ve bu nedenle sarı-lacivertli formayı giyme şansı bulamayan İsveçli futbolcu, ilk kez bir resmi maçta yer aldı.

VOLKAN DEMİREL KALEYİ DEVRALDI

Geçen sezon aldığı 5 maçlık cezasını ligin ilk iki haftasında tamamlayan Volkan Demirel, kaleyi Mert Günok'tan devraldı. Teknik direktör Ersun Yanal, Sivasspor mücadelesiyle Volkan'ın yokluğunda başarılı maçlar çıkaran Mert'i yedekler arasına çekti.

SELÇUK ŞAHİN ÜST ÜSTE 3. MAÇINDA 11'DE

Fenerbahçe'nin son iki resmi maçı olan Eskişehirspor ve Arsenal mücadelelerinde ilk 11'de sahaya çıkan Selçuk Şahin, Sivaspor karşısında da Yanal'ın orta alandaki tercihlerinden biri oldu.
Sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Mehmet Topal'ı yedek kulübesinde tutan Yanal, Meireles ile birlikte Selçuk'u görevlendirdi.

ROBERTO CARLOS BİN 356 GÜN SONRA KADIKÖY'DE

Futbolculuk kariyerinde 2,5 sezon Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, bin 356 gün sonra Sivasspor'un teknik direktörü olarak Şükrü Saraçoğlu Stadı'na çıktı. Son olarak 12 Aralık 2009'da, 2009-2010 sezonunun 16. haftasında Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 3-2 yendiği maçta sarı-lacivertli formayı giyen Carlos, Sivasspor'un başında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda eski takımına rakip oldu.

Brezilyalı teknik adam, teknik direktörlük diplomasındaki sorun nedeniyle yönetici sıfatıyla sahada bulundu.
Maçın başlamasına dakikalar kala sahaya çıkıp yedek kulübesine gelen Roberto Carlos'a, Fenerbahçe tribünleri alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Brezilyalı teknik adam, maç öncesi Ersun Yanal ile de sarılarak selamlaştı.

YÖNETİM KURULUNA "İSTİFA" TEZAHÜRATLARI

Türk Telekom kale arkası tribünün üst bölümündeki taraftarların bir bölümü, maç öncesinde yönetim kuruluna "istifa" tezahüratları yaptı. Taraftarlar, sarı-lacivertli takımın maç için ısındığı sırada da zaman zaman futbolculara yönelik, "O forma kutsaldır nasip olmaz herkese" şeklinde tempo tuttu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER