Dünya
  • 6.5.2004 02:04

"KADIN ASKERE KARŞI MASTÜRBASYON YAPMAM İSTENDİ"

Saddam’ın eski askerlerinden biri olan Hayder Sabbar Abd (34), New York Times Gazetesi’ne verdiği röportajda işkence fotoğraflarında görülen Iraklılardan birinin kendisi olduğunu itiraf etti. ‘Kadın askere karşı mastürbasyon yapmamı istediler’ diyen Abd, şimdi ABD’den tazminat talep ediyor.

HAYDER Sabbar Abd, kara kuru, sakallı, 34 yaşında Nasiriyeli bir Şii. Beş çoçuk babası olan Abd, 18 yıl Irak ordusu için görev yaptıktan sonra geçen Haziran ayında Amerikalılar tarafından yakalandı. Önce Um Kasr’da hapis yatan Abd, ‘Orada sorun yoktu. Amerikalı muhafızlar iyi insanlardı’ diyor. Üç ay sonra Hayder, Saddam zamanında binlerce muhalifin infaz edildiği Bağdat’taki Ebu Garib Hapishanesi’ne nakledildi.

Mahkumların kavgaya tutuştuğu Kasım ayına kadar Ebu Garib Hapishanesi’nde de fazla sorun yaşanmadı. Abd’a göre Amerikalı askerler, ‘mahkumlara susun’ bile demiyordu. Ancak Kasım ayındaki kavganın ardından mahkumları cezalandırma, işkenceye dönüştü. Abd ve diğer altı mahkum, kelepçelenerek Amerikalı muhafızlar tarafından en azılı suçluların kaldığı bloğa götürüldü. Hayder işte ilk kez işkenceciler arasında olan ‘Joiner’ diye andığı Amerikalı askerle yüz yüze geldi. Bu kişinin şimdi uzman Charles A. Granier olduğu söyleniyor.

Hayder, ‘Cebimde üç sigara vardı. Joiner, ‘Üç sigarayı birden içeceksin. Bir tanesi düşürürsen seni çizmelerimle ezerim dedi’ diye anlatıyor. ‘Başka seçeneğim yoktu. Hepsini içtim’ diyor.

Abd, gerisini şöyle anlatıyor; ‘Biz yedi kişiydik, başımıza kukuleta geçirdiler, sonra da dayak başladı. Başımızı duvar ve kapılara vurdular. Çenem kırıldı, hala yemek yemekte zorluk çekiyorum. İki saat içinde belki 50 darbe aldım. Sonra tercüman, soyunmamızı söyledi. Askerlerden biri kafamdan kukuletayı çıkardı. Tercüman kadın askerin (Er Lynndie England) karşısında mastürbasyon yapmamı istedi. Kadın asker gülüyordu, ellerini memelerine götürdü. Tabii ki yapamazdım. Yapamam deyince mideme indirdiler, yere düştüm. Tercüman, ‘Yapsana! Dayaktan iyidir’ dedi. Ben de elimi penisime götürüp, yapar gibi yaptım.’

İŞKENCECİ VE EKİBİ

Sonra arkadaşı Hüseyin’in cinsel organına doğru itildiğini belirten Hayder Abd, ‘Penisim ağzına çok yakındı. Başımda kukuleta olduğundan o mu değil mi bilmiyorum’ diyor. Çıplak üst üste yatırıldıklarını, oradan asla kurtulamayacaklarını düşündüğünü anlatıyor. İşkencenin yaklaşık dört saat sürdüğünü belirten Abd, askerlerin hücrelerinden yatakları aldığını, yere de soğuk su döktülerini, kukuletalar başlarında olduğu halde gece yerde yatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. ‘O kadar bitkin düşmüştüm ki, uyuyakaldım.

Ertesi sabah doktor ve dişçiler yaralara göz atmak için geldi. Akşam ‘Joiner’ ekibi geri döndü’ diye devam ediyor Abd. İki hafta sonra Amerikan askeri müfettişleri işkenceyle ilgili ifadesini almak için geliyor ve ‘Sakın korkma. Ne yaptılarsa anlat’ diyor. Abd, geçen Nisan’da serbest bırakılıyor.

Bir tazminat bir de ABD’ye yerleşmek isterim

‘JOINER’ diye andığı Amerikalı işkenceci askerin alkol sorunu olduğunu belirten Abd, genelde Amerikalılardan iyi muamele gördüğünü söylüyor, ancak işkencecilerin yargılanması istiyor. Haftaya ailesiyle Nasiriye’ye geri döneceğini belirten Abd, orada kalabileceğini sanmadığını söylüyor. Utanç duyduğunu belirten Hayder Abd, ‘Amerikan yönetiminden tazminat istiyorum. Irak’tan ayrılma ihtiyacı duyuyorum’ diyor. Tüm yaşadıklarına rağmen ABD’ye yerleşme teklifini de geri çevirmeyeceğini de sözlerine ekliyor. 


Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER