Gündem
  • 28.9.2011 15:22

KADIN BAKAN, TAZİYEYE GİDEN BDP’LİLERE BÖYLE SESLENDİ

Batmanda yaşanan olayı değerlendiren Bakan Şahin, “Mahsum insanlara silahı çekenin annesine seslenmek istiyorum. Masum canlara kıyan bebekleri öldüren bu evlada hakkını helal eder misin” dedi.
Açıkamasnın devamında Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekillerini de eleştiren Bakan Şahin, “dün gidip orada baş sağlığı dileyip oturan milletvekillerime seslenmek istiyorum kadın bakış açısıyla kadın vicdanı ile orada iki saat oturup o acıyı paylaştıktan sonra dışarı çıkıp PKK terör örgütüdür demeleri bekliyorum” dedi.
Bakan Şahin Açıklamasının devamına şöyle devam etti. “Masumiyete silah sıka bilen korkunç bir terör örgütü ile karşı karşı karşıyayız.Bu terör örgütünün maskesinin düştüğünün artık sona doğru geldiğini ve yok olmasının aşaması olduğunu görüyorum. Bu kurşunlar Demokrasiye hukuka ve barışa sıkılmıştır. İstikrara sıkılmıştır. Biz Hükümet olarak bundan önce yaptığımız gibi halkımızla kader birliği yaptık. Halkın acısını kendi acımız olarak gördük. Halkımızın sevincini kendi sevincimiz olarak gördük. Bölge insanıyla etle tırnak olduk. Bende bu bölgenin bir evladıyım. Biz artık bu acıların bitmesini gözyaşlarının dinmesini bu canların yanmaması için hükümet olarak bundan öncede istediğimiz bundan sonrada istiyoruz.Bir taraftan Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz bu canilere gereken dersi verecektir.Bir taraftan daha fazla özgürlük daha fazla hukuk daha fazla demokrasi yolunda cesaretli adımlarımızla devam edeceğiz.Ama benim özellikle bölge insanına bölgedeki kadınlara özel istirhamım var buranın fesaleti ve sağ duyusuna güveniyoruz.Çünkü bu topraklar yüz yıllardır kardeşliğe ev sahipliği yapmıştır.Müslüm olsun gayri müslüm olsun,Veli olsun Sünni olsun,Kürt olsun Türk olsun,Kadın olsun erkek olsun,yaşı olsun genç olsun,Baş örtülü olsun başörtüsüz olsun burada bir kardeşler hukuku ve bir zenginlik olarak yaşamıştır.Bu bize medeniyetin bir mirasıdır,atalarımızın bize verdiği önemli bir şayandır,bizde bu geçmişten güç alarak ortak geçmişte yaptığımız ve kurduğumuz hedeflerin ortak geleceğe taşımak istiyoruz.
Bölgedeki insanımızın sağ duyusu ve fedakarlığı çok önemlidir,ben her zaman için en zor olan durumda milletimin Anadolu kadınına güvendim,şimdi bu masumiyeti silah kaldırmış 8 aylık bir bebeği öldürmüş 4 yaşında bir kızı öldürmüş,35 yaşında bir anneyi öldürmüş,3 çocuğu yetim bırakmış bu silahı çekenin annesine seslenmek istiyorum.Bu evlada hakkını helal edermisin diye sormak istiyorum. Artık biz bunların amaçlarını ortaya çıkarmalarını emellerinin ve maskelerinin düşürmemiz gerekiyor.Bunu yapacak olan da bu bölgenin kadınlarıdır.
Bölgenin kadınlarının öz güveni sağduyusunu ferasetini kadın bakış açısını fedakarlığını ve vicdanını ve aklını çok önemsiyorum.Aklına ve vicdanına sorduğu zaman kendine vereceği cevap bizim çözüm yolumuz olacak.
Burada üzüldüğüm şey bu kadar açık bir şekilde masumiyete kurşun sıkılmışken insanların kafasını karıştırıp işte polisin bu kadınımızı ve bu çocuğumuzu öldürdüğü ile ilgili fitne yaymaları çok daha acı olduğunu görüyorum zulüm ile bir yere varılmaz yaklaşık 10 yıldan beri hiçbir şeyi red etmedik her türlü ayırımcılığı red ettik her türlü ayırımcılığa karşı mücadele ettik ilkel politikalarına artık yol verdik sorununuz neyse gelin beraber çözelim diye dün gidip orada baş sağlığı dileyip oturan milletvekillerime seslenmek istiyorum Kadın bakış açısıyla kadın vicdanı ile orada iki saat oturup o acıyı paylaştıktan sonra dışarı çıkıp PKK terör örgütüdür demeleri bekliyorum.Kadınlar bunu yapacak biz bunu güz birliği ile başaracağız”

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER