Spor
  • 9.8.2009 00:58

KADIN HALTERCİYLE SALONDA İLİŞKİYE GİRMEKLE SUÇLANAN ANTRENÖR KONUŞTU

HALTER Milli Takımı Antrenörü Erdinç Aslan'ın kadın sporcuyla 2 ay önce İzmir'de spor salonunda sevişirken diğer sporculara yakalandığı iddiası spor camiasını sarstı. Aslan, iftiraya uğradığını söylerken, şikayetçi olan 5 sporcu iddialarında ısrar etti.


İddiaya göre, Atatürk Stadyumu altındaki Halter çalışmalarının yapıldığı spor salonunda Halter Milli Takım Antrönörü Erdinç Aslan, kadın sporcu S.K. ile uygunsuz halde yakalandı. Erkek halterciler Savaş Can, Özkan Akgün, Narin Kartal, Ömer Has, Hasan Enes, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halter Federasyonu'na dilekçe göndererek Aslan'ı şikayet etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) görevlendirdiği müfettiş tarafları dinleyip ifadeleri aldı. Soruşturma sonunda Erdinç Aslan'a disiplin ve maaş kesme cezası verildi. İl Müdürlüğü de erkek ve kadın sporcuların idman saatlerini değiştirdi. Kadın halterci S.K. ile İzmir Atatürk Stadı'nın altındaki bulunan antrenman salonunda cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen Milli Takım Antrenörü Erdinç Arslan, kendisini şikayet eden sporcuları idmandan kovduğu için iftiraya uğradığını öne sürdü. Arslan, kendisinin S.K. ile salonda ilişkiye girdiği iddiasında bulunan Savaş Can, Özkan akgün, Naren Kartal, Ömer Has ve Hasan Enes'in hakkında dava açtığını belirterek, “Evliyim, 2 çocuğum var. Uluslararası yarışmalarda ülkeme madalyalar kazandırmış bir sporcuyum. Bu arkadaşları, doping yaptıkları ve disiplinsiz oldukları için idmandan kovdum. Onlar da bana iftira attı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün bana verdiği ceza, iddia edilen suçu işlediğim için değil, olayları daha önce rapor etmediğim içindir. Aile düzenim bozuldu. Bu konuda konuşmayacağım, mahkemede hesaplaşacağız” dedi.

İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ise, konu kendilerine geldikten sonra teftiş için GSGM'ye gönderdiklerini belirterek, “Yapılan incelemede, cinsel ilişki tespit edilmedi. Antrenör Erdinç Arslan'a, disiplinsizlik nedeniyle 1 maaş ceza verildi” diye konuştu. Aynı zamanda Halter Federasyou İzmir İl Temsilcisi olan Erdinç Arslan'ın, bu görevinden de alınacağı her iki tarafa da yakın kişiler, kadın sporcu S.K.'nın daha önce Savaş Can'la arkadaşlık ilişkisi içinde olduğu, daha sonra bu sporcudan ayrıldığı ifade edildi

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER