Dünya
  • 4.6.2014 11:19

Kadın öğretmen öğrencisine tecavüz etti

New York'un Long Island semtindeki Grover Clevelan Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan bayan öğretmen, 17 yaşındaki erkek öğrencisine tecaviz ettiği gerekçesiyle polis tarafından tutuklandı. Evli ve iki çocuk annesi öğretmen Joy Morsi'nin öğrencisi ile yaklaşık bir yıldır yaşadığı kaçamak ilişki, tecavüze uğrayan öğrencinin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, eşi de aynı okulda fen bilgisi öğretmeni olarak çalışan 39 yaşındaki bayan öğretmen, okulun güreş takımında yer alan öğrencisine çıplak fotoğraflar ve cinsel içerikli öğretmen mesajlar yolladı.

KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİ TECAVÜZ ETTİ

Polis, öğrencinin mezuniyet balosuna bir kız arkadaşıyla gideceğini söylemesinin ardından, kıskançlık krizine giren bayan öğretmenin öğrenciye tecavüz ettiğini belirtti. Hakkında üçüncü dereceden tecavüz, üçüncü dereceden cinsel taciz ve yetişkin olmayan birinin sağlığını tehlikeye atmak suçlamaları ile dava açılan öğretmen Joy Morsi tutuklanarak hapse kondu. Morsi için 25 bin dolar kefalet istendiği belirtildi. 

YARGIÇ 'ÖĞRENCİM BENİ BAŞTAN ÇIKARDI' SAVUNMASINI KABUL ETMEDİ

Öte yandan ABD'nin Utah eyaletine bağlı Farmington kentinde Davis Lisesi'nde geçen yıl 16 yaşındaki öğrencisi ile cinsel ilişki yaşayan 34 yaşındaki İngilizce öğretmeni Brianne Land Altice'nin, 'ben değil, öğrencim beni baştan çıkardı' savunmasını yargıç kabul etmedi. Öğrencisinin kendisini yoldan çıkarmak için denediği her yönteme karşı koyduğunu savunan öğretmen, en sonunda dayanma gücünün kırıldığını ve öğrencisi ile birlikte olduğunu savundu. Mahkeme yargıcı ise, öğretmenin öğrenci tarafından etkilenmesi gibi bir durumun kabul edilemeyeceğini, öğretmenlerin görevinin öğrencileri eğitmek, disipline etmek ve iyi örnek olmaları için öğrencilerini etkilemek olduğu gerekçeleriyle bu savunmaya karşı çıktı. Duruşmada gözyaşlarını tutamayan Brianne Land Davice, olay ortaya çıkınca okuldaki işinden olmuş, eşi de hem boşanmak hem de çocuklarının vesayetini almak için mahkemeye başvurmuştu. Polis tarafından tutuklanan İngilizce öğretmeni, yargılanması sürdürülmek üzere 10 bin dolar kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı. Amerikan medyası, öğrencileri ile ilişki yaşayan öğretmenlerle ilgili habere geniş yer ayırdı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER