Asayiş
  • 24.8.2009 14:12

KADIN ÖĞRETMENİN 'ÖĞRETMENEVİNDE TECAVÜZE UĞRADIM" SÖZÜNE SERT TEPKİ VAR

Milli Eğitim Müdürü ateş püskürdü...

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde bir kadın öğretmenin 'tecavüze uğradım' iddiasına, düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

Ata Özer, bahsi geçen konunun kesinlikle yaşanmadığını belirterek, "Öğretmen L.P, öğretmenevimizde tecavüze uğradığını iddia ederek, savcılığa suç duyurusuna bulunmuştur. Söz konusu öğretmen arkadaşımızın akli dengesi yerinde değildir. Kendisi şizofren bir hastadır. Bu iddia oldukça ağır olmakla beraber ispatlanmalıdır" dedi.

Olayın yaşandığı iddia edilen 1 Mayıs 2009 tarihinde kadın öğretmen L.P'nin eşi E.P ve çocukları ile öğretmenevine geldiklerini söyleyen Ata Özer, şöyle konuştu: "Öğretmenevimizin resepsiyonuna gelerek, konaklama taleplerini belirtmişlerdir. Ancak, öğretmenevinde boş yer olmadığı için talepleri reddedilmiştir. Ardından şahıslar, öğretmenevinden ayrılıp yarım saat sonra tekrar gelerek, resepsiyonda bağırıp, çağırmışlardır. Personel şefimiz ve güvenlik amirimiz tarafından sorunun ne olduğunu izah etmeleri istenmiş, ama şahıslar sizi karakola şikayet edeceğiz diyerek ayrılmışlardır." Olayla ilgili savcılık soruşturmasında takipsizlik kararı çıktığını da sözlerine ekleyen Ata Özer, bu öğretmen arkadaşımızın iddialarına ilişkin tüm incelemeleri yaptık. Görgü şahitleri ile konuştuk, kamera kayıtları ve adisyonları inceledik. Bu öğretmen arkadaşımız daha önce görev yaptığı illerde de bir takım asılsız ihbarlarda bulunmuştur. Kendisinin tedavisinin yapılması için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Ata Özer, Kemerburgaz'daki Zeynep Mutlu Vakfı Kemer Okulları'nın yıkımına ilişkin bir gazetecinin sorusuna da , "Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz. Öğrencilerimizin başka okullara yerleştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Yıkım kararı hakkında ise, yorum yapmak bizlere düşmez. Hukuki bir süreç vardır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER