Asayiş
  • 19.1.2014 00:22

Kadın pazarlayan işletmeciyi döven polis açığa alındı

İSTANBUL'da 105 kadının sınırdışı edildiği, organize bir şekilde fuhuş yaptırdığı tespit edilen 18 kişinin tutuklandığı fuhuş operasyonu sırasında "polisten dayak yedim" diyen bir işletmecinin şikayeti üzerine bir komserin açığa alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Konu hakkında gerekli incelemeler yapılmış. Kimlikleri tespit edilen görevli personel görevden uzaklaştırılarak haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır." denildi.


İstanbul'da geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen projeli operasoyonda telefon ve fiziki takibin ardından tespit edilen 31 adrese eş zamanlı baskın yapılmıştı. Baskında organize şekilde fuhuş yaptırdıkları tespit edilen 18 kişi gözaltına alınmıştı. Özbekistan'dan getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptıran, 2 kadınada tecavüz ettikleri iddia edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı. Baskınlarda ele geçen ve yasa gereği mağdur sıfatıyla ifadeleri alınan 105 kadın ise sınırdışı edilmişti.


Bu operasyon sırasında baskın yapılan bir gece kulubünün müdürü A.Y. eski müdürle birlikte polislerden dayak yediğini söyleyerek şikayetçi olmuştu. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden bu şikayetle ilgili yapılan açıklamada "Asayiş Şube Müdürlüğünce 10.01.2014 tarihinde fuhuşa aracılık ve yer temin eden şahıslara yönelik yapılan operasyon sırasında kendisinin darp edildiğini iddia eden işyeri sahibinin görsel basında beyanlarının yer alması üzerine; Emniyet Müdürlüğümüzce konu hakkında gerekli incelemeler yapılmış ve görüntülerde kimlikleri tespit edilen personel görevden uzaklaştırılarak haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır." denildi. Görevden alınan personelin bir komser olduğu idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER