Dünya
  • 11.9.2018 01:09

Kadın polis yanlışlıkla evine girdiği adamı hırsız diye öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Dallas şehrinde, kendi apartmanı diye yanlış eve giren bir polis memuru içeride karşılaştığı kişiyi vurarak öldürdü. Kadın polis memuru kasıtsız adam öldürme suçundan tutuklandı.

Amber Guyger ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz cuma meydana gelen olayda 30 yaşındaki polis memuru Amber Guyger vardiyası bittikten sonra Dallas'ın güneyinde bulunan bir sitedeki evine döndü. Ancak kendi apartmanı yerine siyahi komşusu, 26 yaşındaki Botham Shem Jean'ın evine girdi. Üzerinde hala üniforması bulunan polis memuru içeride yabancı birini görünce Jean'ı tabancasıyla vurdu. Guyger'in olayın hemen ardından ambulans çağırdığı, ancak hastaneye kaldırılan Jean'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Amber Guyger ile ilgili görsel sonucu

Polis memumuru Guyger tutuklanarak Kaufman Hapishanesi'ne sevk edildi. 300 bin dolar kefalet ödeyen Guyger pazar akşamı serbest bırakıldı.

"Dallas için büyük bir kayıp"

Amber Guyger ile ilgili görsel sonucu

Karayipler'deki Saint Lucia adasından gelen Botham Jean’ın ölümü hakkında açıklama yapan Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings, Jean'ın örnek bir vatandaş olduğunu ve Dallas'ın geleceği için liderlik potansiyeli taşıyan bir ismi kaybettiklerini belirtti.

Halen Saint Lucia'da yaşamakta olan annesi Allie Jean da oğlunun bu şekilde ölmeyi haketmediğini ve polis memurunun kalbini, ruhunu, herşeyini elinden aldığını söyledi.

Guyger daha önce de birini vurdu

Guyger daha önce Mayıs 2017'de bir polis memurunun şok tabancasını ele geçiren şahsı vurarak yaralamıştı. Dallas Polis Departmanı ise yapılan açıklamada olayın 'arbede' sonucu meydana geldiği iddia edilmişti. Şubat ayında polis memurunun silahını alma suçunu kabul ederek ceza indiriminden yararlanan şahıs iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 10.9.2018 23:26

İLGİLİ HABERLER