Asayiş
  • 30.6.2008 12:57

KADIN POLİSE TACİZE 3 YIL HAPİS

ADANA'da kadın polis memuru 25 yaşındaki S.E.'ye otomobil içinden sözle ve elle tacizde bulunduğu iddia edilen 2 lise öğrencisinden biri 3 yıl hapis, diğeri ise 4 bin YTL para cezasına çarptırıldı. Cezaları ertelenen gençler, denetimli serbestlik kapsamında 3 yıl boyunca belirlenecek yükümlülükleri yerine getirecek.

Gazipaşa Bulvarı'nda 13 Ekim 2007'de üzerinde üniforması ile evine gitmek için otobüs durağına yürüyen polis memuru S.E.'ye iddiaya göre, 01 EU 115 plakalı üstü açık spor BMW otomobildeki lise öğrencilerinden D.A., “Of anam bu ne biçim polis” diyerek laf attı. Ön koltukta sürücü 24 yaşındaki Emre Ürgenç'in yanında oturan A.U. ise elini araçtar çıkarıp kadın polise elle cinsel tacizde bulundu. Kadın polisin, “Durun” diye bağırarak peşinden koştuğu tacizciler kaçtı.

Otomobilin plakasının ‘155 Polis İmdat’ hattına bildirilmesi üzerine yakalanan zanlılar hakkında, olay tarihinde 17 yaşında olmaları nedeniyle Adana 1'inci Çocuk Mahkemesi'nde ‘basit cinsel saldırı, cinsel taciz’ suçlarından 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 5 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen A.U. ile arkadaşı D.A., karar duruşmasında suçlamaları kabul etmedi.
Polis memuru S.E. ise lafla ve elle cinsel saldırıya nasıl uğradığını mahkemede şöyle anlattı:

“Mesai bitimi resmi kıyafetli olarak evime gitmek için otobüs durağına doğru yürüyordum. Yolun karşı tarafına geçip sokağa girdim. Karşıdan içinde 3 kişi bulunan yeşil renkli BMW marka bir otomobil geliyordu. Araç benim hizama yaklaştığında sağ arka koltukta oturan D.A. sözlü şekilde beni taciz etti. Ben duymamazlıktan geldim. Kaldırıma çıkmak istedim. Ancak, kaldırımda araçlar park ettiği için çıkamadım. Bu arada araç hizama gelmişti. Kaldırımda bulunan araç ile gelen araç arasında kaldım. Aracın sağ ön koltuğunda oturan A.U. elini hizama gelince bana doğru uzatarak cinsel tacizde bulundu. Bir an dona kaldım. Bir yere kaçamadım. Araç, caddeden çıktı. Peşlerinden koşup durmalarını söyledim. Durdu. Peşlerinden koşuyordum. Bu sırada tekrar gaza basarak devam ettiler. Daha sonra merekeze durumu anlattım. Yunus ekibi onları yakaladı.”

3 YIL HAPİS

Mahkeme hakimi, A.U.'yu 3 yıl hapse, D.A.'yı ise 4 bin YTL adli para cezasına mahkum etti. Her iki sanığın da cezaları ertelenip 3'er yıl adli denetime tabi tutulmalarına karar verildi. A.U. 5 yıl içinde benzer suç işler ya da 3 yıl boyunca denetim süresince kendisine yüklenen sorumlulukları yerine getirmezse hapis cezasını çekecek. D.A. da 3 yıl boyunca denetimli serbestlik tedbirlerine uymak zorunda, aksi taktirde para cezasını ödeyecek. Mahkeme kararının denetimli serbestlik bürosuna ulaşmasından sonra sanıklar için uygun bir yükümlülük belirlenecek. Yaşı 18'den büyük olan Emre Ürgenç ise yargılandığı Adana 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde olayla ilgisi olmadığı belirlenip beraat etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER