KADINLAR, EŞLERİNDEN NE BEKLİYOR?

2 dk okuma
KADINLAR, EŞLERİNDEN NE BEKLİYOR?

Hızlı Özet

Aşırı isteklerde bulunanlar olsa da huzur ve aile mutluluğunu esas alan kadınlar çoğunlukla eşlerinden öyle abartılı şeyler beklemez.

Peki kadınlar, erkeklerden aile hayatında neler bekliyor? Erkekler acaba bu beklentileri karşılayabiliyorlar mı?


Kadın kocasından evi silip süpürmesini beklemez; ama "hiçbir şey yapmıyormuş" muamelesi görmeyi de hazmedemez. Hiç olmazsa samimi bir şekilde "Hayatım bütün gün koşturup yoruluyorsun, Allah razı olsun." cümlelerini duymak, "sevgi" ve "şefkat" bekler.


Kadınlar, eşlerinin kapıdan girer girmez, "Yorgunluktan ölüyorum" sözleriyle selamsız sabahsız direkt TV'nin karşısına geçmelerini istemez.


Yapılan yemek ya da işlerle ilgili "takdir"lerini belirtmesini, bir eksiklik varsa "iğnelemeden" ve usulünce söylemesini bekler.


Bir kadın eşinden, "Sustur şu çocuğu be kadın! Zaten akşama kadar kafam şişiyor. Bir de senin çocuğunun zırıltılarını mı dinleyeceğim? Görmüyor musun haberleri dinliyorum!" demesini beklemez. (Çocuk sanki sadece kadınındır!)


Hanımlar eşlerinden evi toparlamasını beklemez. Ama en azından "Nerde benim çoraplarım! Şu kenarda duran çoraplarımın sana ne zararı var?" demek yerine çoraplarını belirli bir yere koyması öğrenmesini, kirliyse kirli sepetine bırakmasını bekler.


Kadınlar işten gelen eşlerinin, "Aaa! Bu çocuk ağlıyor, yemek de hazır değil zaten arkadaşlar da beni bekliyor. Haydi eyvallah!" deyip çekip gitmesini değil, "Ben çocukla ilgileneyim sen bir şeyler hazırla yiyelim. İstersen yemekten sonra uzanıver. Ben çocuğa bakarım." gibi tepkiler, "hoşgörü", "yumuşaklık", "merhamet", "destek", "güven", "himaye" bekler.


Kadınlar, eşlerinden tercihlerini, akrabalarını hor görmemesini bekler.


Güllerin Efendisi, "hayırlı erkeğin, annenin çocuğuna lütuf ve merhameti gibi hanımını şefkatle karşılayan, acıyan, lütfeden, tatlılık ve yumuşaklıkla muamele eden erkek olduğunu bu davranışlarının yüz şehitlik makamıyla eşitlendiğini" söylüyor.


Acaba sevgi, ilgi, şefkat, merhamet, hoşgörü vb. kadının erkekten beklediği şeyler başka gezegenlerden ithal mi ediliyor?


Kilo ile mi satılıyor?


Milyon dolarla mı alınıyor?


Ne dersiniz bu akşam evinize en yakın bakkaldan 100 gram tebessüm, ilgi, sevgi, hoşgörü almaya?


İnanın ki, bakkal amca sizden tek kuruş istemez.


(Zaman)

Bu haber 4335 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına
Gündem

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, olası siyasi iş birliklerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’yla ilgili soruya da yanıt veren Arıkan, herhangi bir siyasi partiyle iş birliğine ilke ve prensipler çerçevesinde yaklaşılabileceğini belirterek, “Hayatta olmaz,

Habervitrini10727 Görüntüleme
Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki çatışmalarda Mekke Anlaşması'nın devreye girebileceğini söyledi. Fidan, bunun özellikle 'teknik' konularda olabileceğini belirtti

Habervitrini10632 Görüntüleme
Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor
Gündem

Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor

Yıllardır milyonlarca dolar ödenerek yurt dışından getirilen o mucizevi ürün için Anadolu topraklarında yeni bir dönem başladı. Ne düzenli sulama istiyor ne de gübre masrafı çıkarıyor... İthalat rekorları kırılırken gözünü karartıp bu ürünü tarlasına diken çiftçiler, şimdilerde servet kazanıyor.

Habervitrini14002 Görüntüleme
ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor
Gündem

ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor

ABD'nin İran'a yönelik savaşında askeri harcamaların 3 Eylül itibarıyla 43,6 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Mühimmat giderleri ise bir ay içinde 6 milyar dolardan fazla artarak 28,1 milyar dolara çıktı.

Habervitrini10178 Görüntüleme