Spor
  • 8.8.2020 18:13

Kadınlar futbolcu olmamalı diyen BeinSports spikeri linç edildi

Canlı yayında şok sözler: Kadınlar futbolda olmamalı!

BeinSports'un deneyimli ismi Melih Şendil, Real Madrid'in pembe formasını eleştirdiği konuşmasında "Kadınlar futbolda olmamalı" ifadesini kullanınca tepki çekti..

beIN SPORTS'tan Melih Şendil açıklaması

Dün gece oynanan Manchester City – Real Madrid Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının ardından ünlü spor spikeri Melih Şendil’in canlı yayında yaptığı yorumlar tepki gördü. Real Madrid’in giydiği pembe forma üzerine yorumlarda bulunan duayen spiker, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” ifadelerini kullandı.

“Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” diyen Şendil, “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” diye konuştu. Programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu da, Şendil’e “Ben de yaptırmam” şeklinde yanıt verdi.

Bu sözler nedeniyle tepki toplayan BeinSport’un deneyimli spikeri Twitter’da trending topic haline geldi. Tepkilerden bazıları:

Melih Şendil, kadınların futbolda yeri yok diyor, duramıyor basketbol da erkek oyunu diyor. Kendisi kadınlara voleybolu yakıştırıyormuş. Ve tüm bunlar Real Madrid’in pembe formasından hareketle konuşuluyor. (@guvolefou)

Sevgili Melih Şendil; Real Betis Feminas maçlarını izlerseniz eğer, oynadıkları futbolun ülkenizde oynanan futboldan çok daha kaliteli olduğunu göreceksinizdir. (@RealBetisTurkey)

Futbol ve basketbolu kadınlara yakıştıramayan Melih Şendil'in aynı çatı altında çalıştığı kaç tane eski basketbolcu kadın var? (@celenozgur)

Melih Şendil çok gereksiz ve saçma konusmus. Bunun bir tık ötesi kadından mühendis mi olur,kadından hakim mi olur, kadından pilot mu olur

Futbol oynamış bir kadın olarak söylüyorum Melih Şendil bayılıyorsunuz boş boş konuşmaya KADINLAR HER YERDE, ALIŞACAKSINIZ. (@mrsoralet)

Melih Şendil alanında usta isimlerden ve akıllara kazınan birçok golü sesinden izlediğimiz birisi. Yaptığı açıklamalar hiç yakışık almamış. 21.yüzyılda hala cinsiyetlerin spora uygunluğunu tartışıyor olmak koca bir saçmalık.

Kadınlar için neyin uygun olup olmadığını sizden öğrenecek değiliz. Pembe, erkeklere çok yakışıyor. Kadınlar futbolda olacak. Erkekler toplumsal cinsiyet eşitliğini öğrenecek. İstanbul Sözleşmesi yaşatacak. (@aysumelis)

Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu ise, Melih Şendil’in sözleri sonrası kadın sporculara destek verdi.

Türkoğlu konu hakkında, “Kadına yakıştıramadığınız spor dalı varsa bir de onlara söyleyin isterseniz! Biz bütün sporları kadınlarımıza yakıştırıyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

BEİNSPORT KENDİ SPİKERİNİ KINADI

Süper Lig ve UEFA turnuvalarının yayıncısı beIN SPORTS, spiker Melih Şendil'in kadınların spordaki yeriyle ilgili yaptığı yorumları kınayan bir açıklama yaptı.

Yayıncı kuruluştan yapılan açıklama şu şekilde:

beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız "Maç Sonu" programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Güncellenme Tarihi : 8.8.2020 18:40

İLGİLİ HABERLER