Yaşam
  • 4.3.2007 17:13

KADINLAR GÜNÜ MİTİNGİNDE ÖCALAN POSTERLERİ!...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yüzlerce kadın Çağlayan ve Kadıköy'deki miting alanlarında toplandı. Çağlayan'daki mitingde terör örgütü PKK bayrakları ile terörist Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadıköy ve Çağlayan'da düzenlenen mitinglerle kutlandı. Yağmurlu havada Kadıköy Meydanı'na kadar Rıhtım Caddesi boyunca yürüyen kadınlar, "Kadına yönelik şiddete son" yazılı dövizler taşıdı. Cinsel istismar ve şiddete karşı slogan atan kadınlar daha sonra miting alanında toplandı. Meydanda toplanan yaklaşık 2000 kişi şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak Kadınlar Günü'nü kutladı. Polis, miting nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alırken Kadıköy Meydanı'na çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı.
Çağlayan'daki mitinge ise çeşitli dernek ve kuruluşlarla siyasi partilerden yaklaşık 500 kadın katıldı. Okmeydanı'ndaki Perpa önünde toplanan kadınlar, miting alanı Çağlayan Meydanı'na doğru sloganlar atarak yürüdü. Polis, miting alanına girerken yaptığı aramada yasa dışı terör örgütü PKK'nın renkleri bulunan eşarp ve bant takan kadınlardan bunları çıkarmasını istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından kadınlar bantları ve eşarpları çıkardı.
Grup adına bir açıklama yapan sinema sanatçısı Nur Sürer, kadınların eşit olmaları, kadınlara adil davranılması ve çalışan kadınlar için 8 Mart'ın resmi tatil olmasını istediklerini belirtti. Kadınlar, bir yanda şarkıcı Nilüfer Akbağ ve Grup Aleyna'nın söylediği şarkılarla halay çekerek eğlenirken grup içinden bazıları da PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan'ın posteri açtı. Mitingde ayrıca, namus cinayetlerinde öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu uzun bir pankart yer aldı.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingler olaysız sona erdi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:19

İLGİLİ HABERLER