Asayiş
  • 29.4.2013 18:15

Kadınları isyan ettiren öğretmen tacizi

Öğretmen S.C., iddiaya göre 23 Nisan tarihinde aracına aldığı ortaokul öğrencisi yaşındaki S.Ç'yi Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı yakınlarına götürerek cinsel tacizde bulundu. Kız öğrencinin tepki gösterdiğini gören bazı kişiler, polisi arayarak bilgi verdi. İhbar üzerine sevk edilen polisler, öğretmen S.C.'yi gözaltına aldı. Savcılığa çıkarılan şüpheli tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Öğrenci S.Ç. ise, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

KADINLARDAN TACİZLE SUÇLANAN ÖĞRETMENE PROTESTO

Diyarbakır'da kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla öğretmen S.C.'nin tutuklanmasının ardından, kadın örgütleri 'cinsel tacizi' yürüyüşle protesto etti.

Kadın örgütleri üyeleri ile aralarında erkeklerin de bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup, Sümer Parkta toplandı. Ekinciler Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçmek isteyen kadınlar polis engeliyle karşılaştı.

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, yürümek isteyen kadınlara valilikten izin alıp, almadıklarını sordu. Resmi bir izin almadıklarını belirten kadınlar, olayın utanç verici olduğunu ve tacizci öğretmeni afişe etmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Hançerli, önce resmi izin olmadığı için yürüyüşe izin veremeyeceğini belirterek dağılmalarını istedi. Ancak kadınlar trafiği tehlikeye ve aksatmaya düşürmeden yürümek istediklerini belirtince bu kez izin çıktı.

Yürüyüşe geçen kadınlar 'Amed uyuma onuruna sahip çık', 'Taciz, tecavüz insanlık suçudur', 'Susma, haykır yapan utansın' sloganları atıp, ellerinde tacizi gerçekleştirildiği iddia edilen öğretmenin fotoğrafının bulunduğu dövizler taşındı. Yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Ekinciler Caddesi'ne doğru yürüyen gruba çevik kuvvet polisi eşlik etti.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklamayı Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Fatma Gülçiçek yaptı. Olayın 23 Nisan günü olduğunu belirten Gülçiçek, tacizi gerçekleştirdiği iddia edilen öğretmenin daha önce böyle bir suça karışıp karışmadığının araştırılmasını istedi. Gülçiçek, "Bizler bugünden sonra tecavüzcüleri her yerde teşhir edeceğiz. Kentimizde şiddete, tacize, tecavüze, uğrayan kadınların değil, tecavüzcü erkeklerin fotoğraflarını taşıyacağız" dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar cinsel tacizden tutuklanan öğretmenin fotoğrafının bulunduğu dövizleri yere atarak önce ayaklarıyla ezdi, daha sonra yaktılar. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER