Medya
  • 30.10.2008 04:02

KADİR İNANIR BAŞBUĞ'DAN NE İSTİYOR?..

Türk sinemasının önemli oyuncusu Kadir İnanır’ın ilk filminin 12 Eylül sonrasında asker tarafından bilinmeyen bir yere kaldırıldığını biliyor muydunuz? Yönetmen Erden Kıral, İnanır’la birlikte filmi geri istediklerini söyledi.
Türkmax kanalında yayınlanan Mustafa Altıoklar’ın ’Sinemacı’ programının konuğu yönetmen Erden Kıral oldu.
Erden Kıral, yönetmenliğe yükselene kadar çok çile çektiğini anlattı. Güney Film’de çalıştığı yıllarda oradan aşırdığı malzemelerle ilk filmini çektiğini anlatan Kıral, yarım saatlik bu filmde rol alan delikanlının da Kadir İnanır olduğunu anlattı.
"Kumcu Ali Yaşar" isimli filmin, 12 Eylül sonrasında askerler tarafından alınarak arşive kaldırıldığını söyleyen Mustafa Altıoklar, Genelkurmay Başkanlığı’na şöyle seslendi:
"Silahlı Kuvvetler’e çağrı yapıyorum. Kumcu Ali Yaşar, 12 Eylül sonrasında arşive kaldırılmıştı. Genelkurmay Başkanı’ndan ricam, emir versin o filmi bulup geri versinler."
Yönetmen Erden Kıral, Kadir İnanır’ın ilk filmi olan ’Kumcu Ali Yaşar’ın ünlü aktör için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Kadir İnanır’ın da isteği bu, o da filmi istiyor" dedi.
Mustafa Altıoklar, Genelkurmay’ın iletişim alanında çok iyi çalıştığını ve bu çağrılarından haberdar olup gerekenin yapılacağına inandığını ifade etti.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:51

İLGİLİ HABERLER