Gündem
  • 6.5.2019 18:51

Kadir Mısıroğlu'nun cenazesinde izdiham oldu

Ünlü tarihçi Kadir Mısıroğlu için Büyük Çamlıca Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen cenazeye katılan çok sayıda kişi Mısıroğlu’nu son yolculuğuna uğurladı. Öte yandan cenazeye katılan kalabalık havadan drone ile görüntülendi.

Çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Mısıroğlu için Büyük Çamlıca Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen cenazeye Türkiye Büyük Miller Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bazı milletvekilleri, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bilal Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kadir Mısıroğlu’nun ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu gözlenen cenazede adeta izdiham yaşandı.

Çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden yazar Kadir Mısıroğlu'nun cenaze töreni Çengelköy'de düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden yazar Kadir Mısıroğlu'nun cenazesi Çengelköy'deki evine getirildi. Mısıroğlu'nun ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Mısıroğlu için dualar okunarak, helallik istendi. Daha sonra Mısıroğlu'nun tabutu Türk bayrağı ile sarıldı. Ardından cenaze aracına konularak, Büyük Çamlıca Camii'ne götürüldü.

Ä°lgili resim

Mısıroğlu için Büyük Çamlıca Camii'nde düzenlenen törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Bilal Erdoğan katıldı. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım törene çelenk gönderdi.

Mısıroğlu'nun cenazesi caminin avlusundaki musalla taşına konuldu. Tabutun üzerine Kâbe örtüsü serildi. Mısıroğlu'nun sevenleri tabutun etrafında toplandı. Taziyeleri oğlu Sünusi Mısıroğlu kabul etti. Cenazenin başında Osmanlı ve Türk bayrağı da tutuldu. 

Kılınan cenaze namazının ardından Kadir Mısrıoğlu'nun naaşı, Nasuhi Mehmet Efendi Camii Haziresi'nde toprağa verildi.

Cenazede alınan helalliğin ardından, cenaze namazı ikindi namazını müteakiben kılındı. Kılınan namazın ardından Mısıroğlu’nun Türk bayrağına ve Kâbe örtüsüne sarılı tabutu omuzlar üzerine alınarak taşındı. Cenaze defnedilmek üzere Üsküdar’daki Nasuhi Mehmet Efendi Camii'nin haziresine götürüldü.

.

.

 

Güncellenme Tarihi : 6.5.2019 19:06

İLGİLİ HABERLER