Gündem
  • 30.9.2016 00:14

Kafa kesen Iraklı kadın vahide

Ailesini katleden teröristlerin kafasını kesip pişirdi!

Aile üyeleri terör örgütü IŞİD tarafından acımasızca katledilen bir kadın, teröristlere karşı 70 kişilik bir grupla beraber savaşıyor.Aile üyeleri terör örgütü IŞİD tarafından acımasızca katledilen bir kadın, teröristlere karşı 70 kişilik bir grupla beraber savaşıyor. Amerikan yayın kuruluşu CNN’e konuşan Vahide Muhammed el-Cumali adlı 39 yaşındaki kadın, düşmanlarının kafalarını kestiğini ve pişirdiğini, bedenlerini ateşe verdiğini söyledi.

‘Ev hanımı’ olarak anılan el-Cumali, geçen hafta El Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, 18 teröristi kendi başına öldürdüğünü öne sürerek, “Bir aile gibi savaşıyoruz” dedi.

Um Hanadi olarak bilinen el-Cumali, Musul’un yaklaşık 80 kilometre güneyindeki Şirkat şehrinde 70 kişilik bir milis grubunu yönetiyor.İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; ‘büyükanne’ IŞİD’in Şirkat’tan temizlendiği operasyon sırasında Irak güçlerine yardım etti.Altı suikast girişiminden kurtulan ve Ebubekir el Bağdadi dahil IŞİD’in üst düzey yöneticilerinden tehditler aldığını söyleyen el-Cumali, 2004 yılında Irak güvenlik güçleri ve koalisyon için savaşırken, sonunda El Kaide ve IŞİD’e dönüşen radikal dincilerle ters düşmüş.

Iraklı savaşçı kadın, 20 ve 22 yaşlarındaki iki kızının savaşmaya hazır olduğunu fakat şu anda çocuklarına baktıklarını anlattı.

 

Güncellenme Tarihi : 30.9.2016 00:18

İLGİLİ HABERLER