Yaşam
  • 4.10.2008 09:26

'KAFAMI KISTIRIP IRZIMA GEÇTİLER!..'

Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından televizyona uyarlanan ve Türk televizyon tarihinin ilk dizisi olan Aşk-ı Memnu 6 bölüm olarak çekilmişti. Ancak TRT, diziyi kısaltarak 3 bölüm olarak yayınladı. Dizinin oyuncularından Türk Sineması’nın önemli ismi Salih Güney, bu duruma tepki gösterdi.
BU BİZE HAKARETTİR
NTV’de yayınlann Haydi Gel Bizimle Ol programına konuk olan Güney, ""Bütün bu muhteşem 6 bölümlük dizi, Türk televizyonunun ilk dizisidir, kısaltmışlar 3 bölüme sığdırmışlar. Bu hem yazara hakaret, hem Halit Refiğ’e hakaret, bize de hakaret. Çünkü bu 6 bölümdür, bire bir çekilmiştir. Böyle bir selahiyeti var mı TRT’nin? Nasıl yapabilir ki böyle bir şeyi?" diyerek tepkisini dile getirdi.
ADAM YUKARIDAN YAZIYOR HERHALDE
Kanal D’de ekrana gelen Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından biraz farklılaştırılarak televizyona uyarlanan Yaprak Dökümü dizisini de eleştiren Salih Güney, şöyle konuştu:
"Yaprak Dökümü, adam yukarıdan yazıyor herhalde rahmetli. Devamlı oyun yazıyor yani... Bu akıl alacak şey değil. Yeni dizilerde isimleri kullanıyorlar muhteşem edebiyatçılarımızın. İsimleri yazıyor; nereden yazıyorlar, 90 bölüm 100 bölüm..."
MÜJDE’Yİ SİNEMAYA KAZANDIRDI
Müjde Ar, Salih Güney’in hayatında çok önemli bir yerinin olduğunu ve onun sayesinde sinemaya adım attığını belirtirken, Salih Güney de önce bir filmde sevgilisi rolünü oynayan Müjde Ar’ı Aşk-ı Memnu dizisinde Bihter rolü için yönetmen Halit Refiğ’e kendisinin tavsiye ettiğini belirtti.
SALİH GÜNEY’DEN SONRA ÖNÜME GELENE ÖPTÜRDÜM
Daha önce Türk Sineması’nda Salih Güney gibi öpüşen birisinin olmadığını söyleyen Müjde Ar, yine beklenen sözlerinden birisini sarf etti:
"Onu sululuk olarak söylemişim ama gerçek payı da çok. Ben Salih’ten sonra sinemada önüme gelene öptürdüm. Ben zaten bir başladım, ondan sonra ’Ooo buna yumulalım’ dediler. Bundan sonra ne kafamı kıstırıp ırzımamı geçilmedi, ne sahneler..."
KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER