Asayiş
  • 30.7.2009 00:56

'KAFAMIN İÇİNDE SESLER VAR' DEDİ, BALKONDAN ATLADI!..

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde aşırı alkollü Rus turist, 26 yaşındaki Sergei Papshev, kaldığı otelin, 5 metre yüksekliğindeki balkonundan atladı

Kolu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan turist, tedavisinin ardından döndüğü otelde bu kez sağa sola saldırınca arkadaşları tarafından yatağa bağlandı. Turistin uyuşturucu bağımlısı olması ya da psikolojik rahatsızlığı bulunması olasılığı üzerinde duruluyor.

Sergei Papshev ve 24 yaşındaki Anastasia Ryazantseva, yanlarındaki 2 arkadaşıyla birlikte 20 Temmuz'ta iki haftalık tatil için Rusya'dan Marmaris'e gelerek ‘Karen Otel'e yerleşti. 5 gün boyunca arkadaşları ile havuz ve denize girip tatilin keyfini çıkaran Rus turist Sergei Papshev, 25 Temmuz günü saat 06.00 sıralarında aşırı alkollü olarak girdiği odasından balkona çıktı.

Rus turist, kız arkadaşının ve arkadaşlarının gözleri önünde, 5 metre yükseklikteki balkondan atladı. Yere çakılan yaralı turist, acilen Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı, iki gün sonra taburcu edildi. Otele dönen Papshev, bu kez fenalaşıp çevresine saldırınca, arkadaşları tarafından odasındaki yatağına bağlandı.

İki gün odada bağlı tutulan turist iyice fenalaşınca otel sahibi Gürcan Uysal’ın girişimleriyle, bu kez dün saat 21.00 sıralarında Muğla Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sergei Papshev, Muğla’da tedaviye alınırken, Antalya'daki Rus Konsolosluğu da durumdan haberdar edildi.

Yardım istenen konsolosluktan olumsuz yanıt geldi. İddiaya göre Sigorta acentesi de Rus turistin uyuşturucu bağımlısı olduğunu savunarak, ambulans helikopter tahsis edemeyeceklerini duyurdu.

Bunun üzerine, tatili ayarlayan Marmaris’teki tur şirketi Sergei Papshev’in ortada kalmaması için hastane masraflarını üstleneceğini açıkladı. Fakat bu kez de turistin tedavisinin Muğla'da yapılamayacağı, İzmir'e sevkinin gerektiği bildirildi.

“KAFAMIN İÇİNDE SESLER VAR” DEDİ, ATLADI


Sergei Papshev ile birlikte Marmaris’te bulanan kız arkadaşı Anastasia Ryazantseva, ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek, şunları anlattı:

“Sergei kesinlikle uyuşturucu kullanmıyor. Rusya’da da daha önce böyle bir rahatsızlık geçirmişti. O zaman iğne yapılmış ve sakinleşmişti. Şimdi Marmaris'te aşırı sıcak ve bir iki tane de bira onu bu hale getirdi. Bize ‘Kafamın içinde sesler var ve benim yanlarına gitmemi istiyorlar, atlamamı istiyorlar’ diyerek aniden kendisini balkondan aşağıya attı.

Hastaneden çıktıktan sonra saldırganlığı iyice arttı. Mecburen yatağa bağlamak zorunda kaldık. Bu arada hem acentemiz ve hem de otel sahibi bize çok yardımcı oldu. Hastaneye kaldırıldı. Şu an bizim Rusya'ya dönmemiz gerekiyor ama sigorta şirketi oralı olmuyor. Konsolosluğumuza durumu bildirdik henüz onlardan bir cevap çıkmadı. Ben çok korkuyorum.”

Aileyi Marmaris’e getiren tur yetkilisi ise Sergei Papshev’in balkondan atlayıp hastaneye kaldırıldığı gün Rus Konsolosluğu’nu aradıklarını aktararak, “Biz sizi ararız' dediler. Kimse aramadı. Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırdık ve durumun ağır olduğunu kendilerine bildirdik. Rusya'ya gitmesinin daha doğru olacağını Muğla Devlet Hastanesi doktorlarının söylediklerini kendilerine ilettik. Bize ‘siz Rusya'ya göndermek için gereken bileti temin edin diğer konulara biz yardımcı oluruz' dediler. Kendi vatandaşlarını resmen ortada bıraktılar. Biz hiç mecbur olmadığımız halde insanlık adına ortada kalmasınlar diye hastane masraflarını karşılayacağız. Bunun üzerine bir de ambulans uçak parasını ödememiz mümkün değil” diye konuştu.

Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Fahri Tuna, “Turistin kanında uyuşturucu maddeye rastlanmadı. Beyin, ortopedi ve enfeksiyon uzmanlarımızın hepsi gerekli incelemesini yaptı. Şu için turisti bir yere göndermiyoruz. Yoğun bakıma aldık. 38 derece ateşi var, tedavisi sürüyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER