Sağlık
  • 1.7.2009 16:38

KAFASINA 150 KİLOLUK DEMİR DÜŞEN İŞÇİ HASTANE HASTANE DOLAŞTIRILIRKEN AMBULANSTA CAN VERDİ!

28 Yaşındaki Kadir Aşır'ın doktor bulunamadığı için ambulansla hastane hastane dolaştırıldığını, saatler sonra doktor bulunduğunu ancak kardeşlerinin yaşamını yitirdiğini iddia etti. Yaşananlara isyan eden ailesi savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken, gencin organlarını bağışladı.

Mersin'in Anamur İlçesi'nde muz serası yapımında çalışan 28 yaşındaki Kadir Aşır'ın kafasına yaklaşık 150 kilo ağırlığında demir düştü. Kanlar içerisinde kalan Aşır, yakınları tarafından Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Aşır, doktor yetersizliği nedeniyle ambulansla Bozyazı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da doktor bulunamayınca Aşır, aynı ambulansla bu kez hastaneye yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki doktorun evine götürüldü. Doktor hastanın durumunun ağır olduğunu ve yapabileceği bir şey olmadığını söyleyerek, kanlar içerisindeki işçinin 129 kilometre uzaklıktaki Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülmesini istedi.

PANSUMANI YAKINLARINA YAPTIRDILAR

Sağlık rezaleti bununla da bitmedi. Aşır ailesinin iddiasına göre yolculuk sırasında 112 Acil servis ambulansında görevli hemşireler hastanın yanında kalmak yerine ön koltuğa geçerek hastayı ağabeyi Ali Aşır ve diğer akrabalarına emanet etti. Ailenin iddiasına göre başından yaralanan Aşır'ın pansumanı da yakınları tarafından yapıldı. Saatler sonra Alanya Devlet Hastanesi'ne ulaştırılan Aşır'ın beyin ölümü gerçekleşti. Yaşananlara isyan eden ailesi, doktor skandalına büyük tepki gösterdi. Aşır'ın ağabeyi Ali Aşır, Anamur Devlet Hastanesi ve 112 Acil servis görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi vereceğini söyledi.

AİLESİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Beyin ölümü gerçekleşen Aşır'ın ailesi, organlarının bağışlanmasına karar verdi. Antalya'da Özel Medical Park Hastanesi'ne götürülen Aşır'ın karaciğeri ve 2 böbreği uygun alıcılara nakledilecek. Kardeşinin sağlık skandalına kurban gittiğini söyleyen ağabey Ali Aşır, "Benim kardeşim öldü ama organları başkalarında yaşasın. Koskoca ilçede kardeşimi yaşatacak bir tane doktor bulamadılar. Bari organlarıyla başkaları yaşasın" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER