Gündem
  • 7.10.2008 19:05

KAHRAMAN ŞEHİTLERİ ONBİNLER UĞURLADI

SİVAS - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş M. Bahattin Erturhan ile Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın cenazeleri, Sivas ve Afyonkarahisar'da düzenlenen törenler ve onbinlerce vatandaş tarafından son yolculuklarına uğurlandı.
Şehit Erturhan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Askeri Hastane morgundan ambulansla alınarak Sivas Ulu Camisi'ne getirildi.
Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına konularak kortej eşliğinde Kongre Müzesi'ne kadar götürüldü.
Cenazenin geçişi sırasında yol kenarındaki çok sayıda vatandaşın gözyaşlarına hakim olamadığı, teröre tepki gösterdiği görüldü.
Şehidin cenazesi, daha sonra cenaze arabasına konularak Yukarı Tekke Şehitliği'ne götürüldü.
Şehitlikteki törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Jandarma Yarbay Cihan Ulukaya, şehit Erturhan'ın görev yaptığı vatan toprağında vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere karşı yapılan mücadelede en ön saflarda mücadele ederek, kahramanca ve yiğitçe çarpışarak şehit olduğunu söyledi.
Erturhan'ın cenazesi, törenin ardından şehitlikte toprağa verildi.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak (33) için de Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar beldesinde tören düzenlendi.
Şehidin cenaze töreni için belde meydanını dolduran binlerce kişi, sloganlar atarak terörü lanetledi.
Şehit J. Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın cenazesi, belde kabristanında toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER