Asayiş
  • 3.5.2013 14:42

Kaleci ve arkadaşını öldüren baba- oğula, 25'er yıl hapis

Sadık Çakar'a, öldürülen kalecinin diğer arkadaşı Resul Kiraz'ı da yaraladığı için de 9 yıl 4 ay daha hapis cezası verildi.

Olay, 31 Mayıs 2011 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Ferit Paşa Mahallesi Göker Sokak'taki Çakar Toptan Gıda adlı işyerinde meydana geldi. 2'nci lig takımlarından Konya Şekerspor'un kalecisi 24 yaşındaki Gürsel Yaprakçı, arkadaşları 27 yaşındaki Ahmet Marancı ve Resul Kiraz ile birlikte iddiaya göre, aralarında alacak verecek tartışması olan 67 yaşındaki Sadık Çakar, oğulları 37 yaşındaki Selahattin Çakar ve Canur Çakar'ın işyerine gitti. Burada iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü. Sadık Çakar'ın tabancayla ateş açması sonucu Gürsel Yaprakçı olay yerinde, arkadaşı Ahmet Marancı ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Resul Kiraz da yaralandı.

Kavgada vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Sadık Çakar ve iki oğlu da tedavileri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'ÇOÇUKLARIMIN TEHLİKEDE OLDUĞUNU GÖRÜNCE ATEŞ AÇTIM'

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Sadık Çakar ile oğlu Selahattin Çakar, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki duruşmalarda tahliye edilen diğer oğlu Canur Çakar ise duruşmaya katılmadı.

Sadık Çakar, savunmasında Gürsel Yaprakçı'dan alacağı olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Olay günü Gürsel'den alacağımı istedim. Ancak Gürsel bana telefonda 'sen bizim kim olduğumuzu bilmiyorsun' diyerek küfürleşmeye başladık. Sonra dükkanıma geldiler. Gürsel'in arkadaşı Resul, bıçak çekti, ben engel olmaya çalıştım hatta yalvardım. Sonra çocuklarımın tehlikede olduğunu görünce ateş açtım. 67 yaşıma gelmişim onlar öleceğine keşke ben ölseydim."

Oğlu Selahattin Çakar da suçlamaları kabul etmeyip, "Biz sadece alacağımızı istedik" dedi.

Mahkeme heyeti Sadık Çakar ve oğlu Selahattin Çakar'a, 'iki kişiyi kasten adam öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Heyet, mahkemedeki iyi halleri ve 'suçu haksız tahrik altında işledikleri' gerekçesiyle baba ve oğulun cezasını 25'er yıla indirdi. Sadık Çakar'a, ayrıca, Resul Kiraz'ı yaraladığı için 9 yıl 4 ay daha ceza verildi. Canur Çakar ise beraat etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER