Asayiş
  • 30.5.2006 09:19

KALPAZANLAR KRALI BU KEZ KAÇAMADI

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri, son dönemlerin en büyük kalpazanlık operasyonuna imza attı. Sahtecilik piyasasında, "Kalpazanlar Kralı" olarak bilinen Zeynel Zafer Kurt'u takibe alan polis, çeteyi adım adım izlemeye başladı. Kurt ve çetesinin İstanbul'un çeşitli yerlerinde kurdukları 5 ayrı matbaada sahte YTL bastıklarını belirleyen polis eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Kurt, 16 adamıyla birlikte gözaltına alındı.

POLİS DE ŞAŞIRDI

Matbaalarda yapılan aramalarda sahte para hologramları ve bir kısmı basılmış yaklaşık 1 trilyon değerinde sahte YTL ele geçirildi. Ele geçirilen matbaalar ve basılan paralar polisleri bile şaşkına çevirdi. Kurt, ABD'nin "kimse sahtesini yapamaz" dediği ve 1996 yılında tedavüle koyduğu 100 doların 1998 yılında gerçeğinden ayırt edilemeyecek şekilde sahtesini basmıştı. Ele geçirilen sahte dolarlar mor ışıkta dahi gerçeğinden ayırdedilemiyordu. Uzun süredir sesi çıkmayan Zeynel Zafer Kurt ve 16 kişilik çetesi, 5 ayrı matbaada 1 trilyon liralık sahte 50 ve 100 YTL bankonatlar basarak piyasaya sürmek üzereyken suçüstü yakalandı. Kurt'un bastığı sahte YTL'ler gerçeğinden ayırt edilemiyor.

Mor ışık testinde bile banka vezneleri dahi bu paraları tanıyamıyor. Böylece bu paralar rahatça banka piyasasında dahi rahatça dolaşabiliyor.

İHBAR YAKALATTI

İhbar üzerine ortak operasyon düzenleyen İstanbul Mali Şube dedektifleri, İl Jandarma Komutanlığı ve Bolu Emniyet Müdürlüğü Türkiye'de şimdiye kadar basılan en büyük miktardaki sahte banknotu, piyasaya sürülmeden ele geçirdi. Dedektifler paraların baskısının tamamlandığını, ancak kesimin yapılmadığını açıkladı. Kurt'un 2.5 ay gibi kısa bir sürede bu kadar büyük bir organizasyonu gerçekleştirmesi yetkilileri şaşırttı.

 

(Mehmet KÖPÜKLÜ-bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER