Gündem
  • 26.5.2013 20:49

Kamalak: Başbakan'a uyarılarımız etkisini gösterdi...

Kamalak, partisince Mersin Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı"nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 100 bine yakın kişinin öldüğünü, yaklaşık 1,5 milyon kişinin ise başka ülkelere gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Türkiye'nin, Suriye konusunda yanlış politika izlediğini savunan Kamalak, şöyle devam etti:

"Türkiye, bu olaylardan ders çıkarmalıdır. Başbakanımız bundan iki yıl önce Suriye'ye müdahale edecekti. Biz buna karşıydık. Israr ve uyarılarımız Başbakanımıza tesir etmiş ki Reyhanlı saldırıları sonrasında yaptığı açıklamalar, 'Biz bu bataklığa düşmeyeceğiz, bu bataklığa girmeyeceğiz' şeklinde oldu. Bu, aklıselimin geldiği noktadır."

Bir gazetecinin, başörtüsü yasağıyla ilgili bazı genelgeler bulunduğu iddiasını hatırlatması üzerine Kamalak, Türkiye'de yasal bakımdan başörtüsü yasağı olmadığını dile getirdi.

Kamalak, bu yasağın, keyfi ve ceberrut zihniyet ürünü olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bu konuda çıkan mahkeme kararlarının bütünü anayasaya aykırıdır. Çünkü yasak ancak ve ancak kanunla konulabilir. Mahkemeler ise kanunları uygulamak zorundadır. Türkiye'de yasak neye dayanıyor? Saçma sapan, hukuka aykırı, uluslararası sözleşmelere muhalif, anayasayı hiçe sayan, hukuk tanımayan iradelerin yayımlamış olduğu genelgelere, tebliğlere, yönetmeliklere dayanıyor. İnsanlar hür doğar, hür yaşar ancak toplumsal yaşamın bir gereği olarak bazen yasaklar konulabilir."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER