Gündem
  • 16.5.2011 00:08

KAMALAK: İNANCIN ÜZERİNDEKİ BASKIYI KALDIRACAĞIZ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Milletin inancı üzerine konulan tüm yasakları kaldıracağız. Buna bir oy kadar yakınsınız" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, partisi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Samsunlularla bir araya geldi. Yaklaşık bin kişiye hitap eden Kamalak'ın konuşması öncesinde partisinin Samsun milletvekili adaylar birer konuşma yaptı. "Başbakan Kamalak" sloganları ile boynunda Samsunspor atkısıyla konuşmasına başlayan Mustafa Kamalak, uluslararası arenada Samsunspor'a başarılar dilediğini söyledi.
İsrail'in mazlumlara yönelik katliamına kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden Kamalak, "Bütün şehitlerimize rahmetler diliyorum. Televizyonlara baktığımızda her yer güllük gülistanlık görülüyor. Çevrede bir çok bakan var. Hakikati göremiyorlar. Türkiye tarihin en ağır borç yükü altına girmiştir. Aramızda borcu olmayan bir insan var mı? devleti borçlandırdılar, milleti borçlandırdılar. Henüz doğmamış bebeği bile borçlandırdılar. Türk vatandaşı 186 milyar TL ile tarihinin en borçlu dönemini yaşıyor. Biz bunları görüyoruz. Bakmak ayrı bir şey görmek ayrı bir şey. Bu mecliste milletin görüşü yok. Milli görüş yok. Saadet Partisi yok. Meclise gerçek anlamdaki iradeyi taşımamız lazım. Nüfusun yarısı hanımlardan oluşuyor. Türkiye'de hanım kardeşlerimizin yüzde 80'ı başörtülü. Bizim dışımızda başörtülü milletvekili adayı var mı? Hanım kardeşlerimize sesleniyorum. Daha önce AK Parti'ye, MHP'ye veya CHP'ye oy vermiş olabilirsiniz. Bu sefer Saadet diyelim. Gerçek demokrasiyi tahsis için, milli iktidarı bulmak için, Saadet Partisi diyelim. Türkiye'nin refahı için, huzur ve bereket için bu sefer Saadet diyelim. Bizim diğer partilerle herhangi bir kavgamız yok. Onlar gibi ananı diye başlamayız, gök kubbeyi de başınıza yıkmak gibi bir niyetimiz yok. Hepsi bizim kardeşlerimiz. Gittikleri yol yanlış, baktıkları yol yanlış, uygulamaları yanlış. Biz bu yüce milleti AB'ye kul etmeyeceğiz. 52 yıldır bu yüce millet Avrupa kapısında bekletiliyor. Bugün gelin deseler milli görüş gelmez. Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a niye çıktı?
Çanakkale'de resmi rakamlara göre 252 bin, resmi oylayan rakamlara göre de 400 bin şehit verdik. Onlar sizlerin dedeleridir. Türkiye Avrupa'ya kul köle olacaksa, o şehitleri niye verdik? Kurtuluş Savaşı Samsun'dan niçin başlatıldı? Çanakkale'deki şehit dedelerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz. Onlarla savaşanların mezar taşlarını İngilizce veya Fransızca olarak okuyoruz. Biz iktidara geldiğimizde size söz veriyorum ilköğretim okulunun birinci sınıfından üniversiteye kadar Osmanlıca'yı çocuklarımıza okutacağız. İşte milli görüş ile diğer partiler arasındaki fark. Osmanlıca bir medeniyetin dilidir" dedi.
"12 yaşını bitirmiş yavrularımızın hem de devletin Kur'an kurslarına gidemediğini" söyleyen Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir millet kutsal kitabını kendi çocukları için tehlikeli sayıp yasaklasın. Böyle bir millet gördünüz mü? İktidara geldiğimizde bunları değiştireceğiz. Bizim yolumuz milletin yoludur, ecdadımızın yoludur, hak yoludur. Biz hanım kardeşlerimize söz veriyorum. İnancın üzerindeki baskıyı kaldıracağız. Buna bir oy kadar yakınsınız. Milletin inancı üzerine konulan tüm engelleri kaldıracağız. Üniversite harçlarını kaldıracağız."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:34

İLGİLİ HABERLER