Gündem
  • 30.4.2013 20:55

Kamer Genç'e küfürler havada uçuştu

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında geçen diyaloglar kavga çıkardı.
Kürsüye çıkan Kamer Genç'in üzerine yürüyen Ak Partili Zeyid Aslan'ın "Öldürüm seni p.. kurusu..", "Senin ananı s..., o.. çocuğu" şeklinde küfür ettiği duyuldu. Bu sözler Meclis tutanaklarına yansıdı...

Bugün Kamer Genç, kürsüde konuşurken AK Parti ve CHP'li vekiller birbirine girdi. Çıkan kargaşa üzerine Meclis TV yayınını kesti. TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Kamer Genç, son günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik tepki çeken sözlerine açıklık getirmek istedi. Genç’in konuşmasına Ak Parti’den tepki geldi. 

Genç, “Sözlerimi düzeltmek istiyorum. Yanlış bir şey demedim. Atatürk olmazsa ya siz Fransız vatandaşı olurdunuz ya da Osmanlı'da bir gerçek vardır hatırlatayım. Fesli bir adamın arkasından dört kadın giderdi. Atatürk’e bu kininiz nedir?” dedi. 

Bu sözler üzerine AK Parti’li Zeyid Aslan, Genç’in üzerine yürüyerek, “Öldürürüm seni p... k...”, "Senin ananı s..., o.. ç.." dedi. O sırada kürsüdeki su dolu bardağı alan Genç, Aslan’a fırlatacakmış gibi yaptı. Ancak su yaşanan arbede sırasında Genç’in üzerine döküldü. Gerilimin ardından kürsünün çevresi AK Partili ve CHP’li milletvekilleriyle çevrildi. Genç’i CHP’li Özgür Özel kürsüden uzaklaştırdı. 


ASLAN KINANDI
Bu arada Başkanvekili Meral Akşener, Genel Kurul görüşmelerine ara vererek Grup Başkanvekillerini bir araya getirdi. Verilen aranın ardından konuşan Akşener, “Zeyid Aslan’ın sarf ettiği sözler kınama cezasını gerektiren haller kapsamındadır” diyerek Genel Kurul’a kınama cezasını teklif etti. AK Partililerin de oylarıyla teklif kabul edilerek Aslan kınandı. Aslan, Akşener’in kendisine verdiği savunma hakkını da kullanmadı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER