Asayiş
  • 24.6.2022 10:53

Kamuda yapılanmaya çalışan 29 FETÖ'cü yakalandı

İstanbul, Bursa ve Ankara’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri; FETÖ'ye yönelik operasyon düzenledi. Aralarında avukatlar, hukuk müşavirleri ve icra müdür yardımcılarının da bulunduğu 20 şüphelinin yakalanması için İstanbul, Bursa ve Ankara'da çok sayıda adrese baskın yapıldı. 17 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Üç kişinin ise yurt dışında oldukları belirlendi. Şüphelilerden bazılarının Avukat Mahrem İmamların kullanmış oldukları ve başkaları adına kayıtlı olan telefon hatlarıyla çok sayıda görüşmeler yaptıklarının belirlendiği ve ankesör tespitlerine göre ardışık arama kayıtları bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.

ÖRGÜT BAĞLANTILARI

Soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde faaliyet gösteren mahrem imamların örgüt içerisinde gizli faaliyetlerini ve iletişimi sağlamak için başka kişiler adına çıkarılmış hatlarla görüştükleri belirlendi. Şüpheli avukatların, örgütün mahrem imamlarıyla çok sayıda görüşmeleri ve irtibatı tespit edildi. Bazı şüphelilerin FETÖ'ye ait kapatılan Bank Asya'da hesapları, kapatılan dernek ve kurumlarda kaydı olduğu anlaşıldı. Ankesörlü telefonlarla ardışık arama kaydı olan şüpheliler hakkında itirafçı ifadeleri bulunuyor.

FETÖ’nün kamu mahrem yapılanması içerisinde yer aldıkları belirlenen ve operasyon düzenlenen 29 şüpheliden 15’inin aktif görevde olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, kamu mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğunu tespit edilen toplam 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 29 şüphelinin örgüt mahrem imamlarıyla operasyonel hatla irtibatı oldukları, haklarında örgüt üyelik ve iltisaklarını gösteren tanık beyanı, ifade, ankesör, ardışık, periyodik arama ve Bylock yazışmaları gibi çeşitli deliller elde edildi. Şüphelilerden 14'ünün ihraç edildiği öğrenilirken, 15'inin ise görevde olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2022 11:05

İLGİLİ HABERLER