Ekonomi
  • 2.12.2019 07:23

KAMYON JANT KAPAKLARI NEDİR?

Kamyon jant kapakları, jant olarak adlandırılan tekerleğin en azından orta bölümünü kapsayan dekoratif bir disktir. Kir ve nem birikimini azaltmak için tekerlek gövdesini ve tekerlek bağlantılarını kapatmak için bir yuvarlak bir disk kullanılır bu da kamyon jant kapakları olarak isimlendirilir. Ayrıca kamyon jant kapakları, aracı süsleme işlevine de sahiptir.

Lastiğin Üzerinde Neler Var?

Lastiğin üzerinde bazı sayı ve harfler vardır. Küçük bir açıklama ile tüm harf ve rakamların jant kapaklar için ne anlama geldiğini anlamak kolaydır. Sayılar, lastiğin ölçüsünü, türünü ve performansını gösterir. Kamyon lastiğinin genişliğini doğru bir şekilde öğrenirsek onun için doğru kamyon jant kapakları seçebiliriz.

Kamyon Lastiği Genişliğini Nasıl Öğrenebilirim?

Lastiğin genişliği, yan duvardan yanağa milimetre cinsinden ölçülür. Lastik boyutundaki ilk üç basamaklı sayı, lastik genişliğini ifade eder. Örneğin, P215 / 65 R15 boyutunda bir lastikte, genişlik 215 milimetredir.

Jant kapağını veya jant boyutunu belirlemek için, lastiğinizin yanında "P" harfi ile başlayan bir dizi 9 harf ve sayı bulmaya başlayın. Bu dizinin sonunda "R" harfini ve ardından 2 rakamı göreceksiniz. Bu son iki sayı sizin jant kapağı veya tekerlek boyutunu ifade eder.  Bu yüzden ölçüm konusunda endişelenmeyin, jant kapağı veya tekerlek sipariş ederken www.kirmiziaksesuar.com üzerinden lastik koduna bakın ve her seferinde doğru kamyon jant kapaklarına sahip olun.

Standart Bir Jant Nasıl Olmalı?

Standart kamyon jant kapakları çelik olmalıdır. Standart bir çelik jant tekerleğin kapağının arkasına gizlenmiştir ve tipik olarak her yerinde küçük yuvarlak delikler vardır. Herhangi bir sorunuz varsa veya aracınızın standart çelik jantlara sahip olup olmadığından emin değilseniz bir ustaya danışabilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 2.12.2019 09:25

İLGİLİ HABERLER