Gündem
  • 30.11.2007 16:49

KAMYON ŞOFÖRÜ SERİ DOLANDIRICI ÇIKTI

 Konya'da 22 bin YTL değerindeki yumurtasını ''kamyon şoförüne kaptıran'' Tunçlar Gıda, internet üzerinden diğer firmaları uyarıyor.
      Alınan bilgiye göre, Konya'da yumurta üretimi yapan bir firma, ''sahte nakliyeci kamyon şoförü'' yüzünden mağdur oldu. Kasım ayının ilk haftasında, Ankara'ya göndermek üzere yüklediği 193,2 bin yumurtasından hala haber alamayan üretici, diğer firmaları ve alıcıları uyarmak için Yumurta Üreticileri Merkez Birliğinin (YUM-BİR) internet sitesine ilan verdi.
      Edinilen bilgiye göre, Konya'da yumurta üretimi yapan Tunçlar Gıda Ltd. Şti, Kasım ayı başında, aynı ilde faaliyet gösteren nakliye firmasından, Ankara'ya yumurta götürmek üzere bir kamyon göndermesini istedi. Yaklaşık 20 yıldır nakliye komisyonculuğu yapan Tekkelioğlu Nakliyat firmasının sahibi Cafer Şimşek, daha önce kendisine kayıt yaptıran (03 KD 287) plakalı kırmızı Ford cargo kamyonu, şirkete gönderdi. Kamyona, 4 Kasım Pazar günü, 193,2 bin adet yumurta yüklendi. Ancak, ertesi gün Ankara'da olması gereken yumurtadan bir daha haber alınamadı.
      Tunçlar Gıda'nın ortağı İsmail Kaya Tunç, malı teslim ederken gerekli faturaların, irsaliyelerin alındığını belirterek, daha sonra yaptıkları araştırmada, kamyonun ''ikiz plakaya'' sahip olduğunu, faturalardaki adreslerin de Afyon'da başka bir firmaya ait olduğunu belirlediklerini söyledi.
      Daha sonra kamyonun İstanbul-Rami toptancı piyasasında görüldüğünü öğrendiklerini anlatan İsmail Kaya Tunç, şu bilgiyi verdi:
      ''Adını (Güven Sanal Kezer) olarak bildiren bu kişinin kamyonunun plakasının ikiz, evraklardaki bilgilerin de başkasına ait olduğunu daha sonra öğrendik. Ayrıca, aynı plakalı kamyonun, bir hafta sonra Kayseri'de bir firmadan yüklediği 30 bin YTL değerindeki şekeri de yerine teslim etmediği bildirildi. Anladığım kadarıyla, nakliyecilik şirketlerini kullanan bu sahte nakliyeciler, üreticiden taşımak üzere aldıkları malı, götürüp piyasada ucuza satıyorlar. Tüm üreticilerin, ayrıca, piyasada ucuza mal satmaya çalışanlara karşı toptancıların ve diğer satıcıların dikkatli olması gerekir. Bizim yumurtanın o zamanki değeri 22 bin YTL idi. Şimdilik bizim bildiğimiz, en az 50 bin YTL'lik bir hırsızlık olayı var. Bu kişinin görüntüleri, şirketin güvenlik kameralarında var, polise de verdik ama şimdiye kadar bir sonuç alınamadı.'' Yumurta firmasına kamyonu gönderen Tekkelioğlu Nakliyat'ın sahibi Cafer Şimşek, 20 yıldır nakliye komisyonculuğu yaptığını, ilk defa başına böyle bir şey geldiğini belirterek, olay hakkında şu bilgiyi verdi:
      ''Söz konusu kamyon şoförü, gelip Ankara'ya yük olup olmadığını sordu. Ben de komisyon dahilinde onu yumurta firmasına yönlendirdim. Sonra malın yerine gitmediğini öğrendik. Aynı plakalı kamyonun Bursa'da oturan bir kişiye ait olduğunu belirledik. O kişi ile bağlantı kurduk, taşımacılık yapmadığını söyledi. Daha sonra da Kayseri'den bir nakliyeci aradı. Bu plakalı kamyona şeker yükletmişler ama yerine ulaştırılmamış. Ortada bir şebeke olabilir. Eğer hırsızlar bulunmazsa, şimdiki değeri 28 bin YTL olan yumurtanın bedelini ben ödeyeceğim.''
     
      -''ŞİRKET TELEFONLARI CEP TELEFONLARINA YÖNLENDİRİLMİŞ''-
      Aynı plakalı kamyonun, 13 Kasım'da da SS İncesu Taşıma Kooperatifi aracılığıyla bir şeker şirketine yönlendirildiği, şeker şirketinden yüklenen 16 ton şekerin de yerine teslim edilmediği öğrenildi. SS İncesu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mevlüt Morkoyun, söz konusu şahsın taşıma işi istediğini, ehliyet, ruhsat bilgilerini aldıklarını, ayrıca, bağlı olduğunu gösterdiği Paşa Nakliyat'tan referans istediklerini anlattı. Ancak, regferans olarak gösterdiği nakliye şirketinin telefonlarının cep telefonuna yönlendirilmiş olduğunu, konuştukları kişinin verdiği bilgiye dayanarak kamyona iş verdiklerini kaydeden Morkoyun, şöyle devam etti:
      ''Ancak, daha sonra malın yerine teslim edilmediği bildirildi. Ayrıntılı araştırmada, şirket telefonu olarak gösterilen adresin Düzce'de bir büfeye ait olduğunu belirledik. Aynı hafta içinde, bu kamyonun, taşımak üzere bir firmadan aldığı kağıt havlu ve tuvalet kağıtlarını da teslim etmediğini duyduk. Ortada bir şebeke var.'' Morkoyun, yüklenen malların sigortasının olduğunu, ancak hırsızın bulunmaması halinde sigorta şirketinin kendilerinden para istediğini belirterek, mağdur duruma düştüklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER