Asayiş
  • 25.6.2014 15:23

Kamyonet sürücüsü ölünce, çarpan kamyonu yaktılar

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen kazada, aşırı hız nedeniyle şerit değiştirerek açık pikabı ezen ve sürücünün feci şekilde ölmesine yol açan kamyon, yaşamını yitiren pikap sürücüsünün yakınları tarafından ateşe verilerek yakıldı. Polis ve itfaiye ekipleri, araçta sıkışarak feci şekilde ölen sürücüyü uzun çalışmalar sonucu pikaptan çıkarırken, kaza yapan kamyon sürücüsünün ise kazadan sonra olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Şanlıurfa yönünden Diyarbakır yönüne gelmekte olan ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 21GS 489 plakalı damperli kamyon, aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle Şehirlerarası Oto Gar çıkışında saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkarak karşı şeride geçip yine sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 21 HB 696 plakalı açık pikabı ezip yoldan çıkarak durdu. Kazadan sonra kamyon şoförü araçtan inip kaçarken, açık pikaptaki sürücü feci şekilde can verdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri araçta sıkışarak can veren pikap sürücüsünü araçtan çıkarmaya çalışırken, yaşamını yitiren sürücünün yakınları olay yerine gelip yaşanan manzarayı görünce sinir krizleri geçirdi.

KAZA YAPAN KAMYONU ATEŞE VERDİLER

Sürücünün yakınları olay yerinde uzun süre gözyaşı dökerken, kaza yapan ve şoförü kaçan kamyonu önce taşladılar. Polisin engelleme girişimleri sonuç vermeyince kamyon bu kez ateşe verildi. Yol kenarında bekleyen kamyon alev alev yanarken, itfaiye ekiplerinin söndürme girişimlerine de yine sürücü yakınlarının engel olduğu görüldü. Kaza nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu uzun süre trafiğe kapatılırken, trafik ekipleri trafik akışını yan yollardan sağlamaya çalıştı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Ferit ASLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:54

İLGİLİ HABERLER