Asayiş
  • 29.4.2013 14:03

Kan davası gibi intikam

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 ay önce Ersin Y. (29), evinin önünden geçen Abdurrahim Ü.’ye "Neden buradan geçiyorsun buradan geçme" dedi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Ersin Y. ve akrabaları, Abdurrahim Ü.’yü darp etti. Çevredekilerin araya girmesiyle kavga sona ererken, darp edilen şahıs ise, orada intikam alacağına dair yemin etti. Olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçtikten sonra Abdurrahim Ü., Ersin Y.’yi öldürmek için kar maskesi takıp, olay yerinde iz bırakmamak için de ayağına patik giyerek, Ersin Y.’nin evinin damına çıkıp, elinde pompalı tüfekle beklemeye başladı. Bu arada, Ersin Y.’nin yengesi Saime Y., damda birisinin olduğunu fark etti ancak, korktuğu için bakamadı.
Ersin Y. ve amcasının oğlu Kadir Y. gece saat 03.15’te eve gelirken, yenge Saime Y., damda birisinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine dama çıkan Kadir Y. de, "Kim var orada" diye bağırdı. Abdurrahim Ü. ise, Kadir Y.’yi Ersin Y. sanarak ateş edip, olay yerinden kaçtı. Yaralanan Kadir Y., akrabalarının ambulans çağırmasıyla Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Öte yandan, cinayet zanlısı Abdurrahim Ü., polisin kısa süren çalışması sonrası pompalı tüfekle birlikte yakalanırken, adliyeye sevk edilip tutuklanan şahıs, cezaevine gönderildi.
Bu olaylardan sonra, aynı zamanda akraba olan ve evleri yan yana bulunan aileler arasındaki husumet arttı. Bugün de Sıdkı Ü. (59), yaşanan olaylardan dolayı ailesiyle mahalleyi terk etmeye karar verdi. Ancak taşınırken, husumetli aileler arasında yine kavga çıktı.
Olay yerine gelen polis ekipleri, kavga eden şahısları Fatih Polis Merkezi’ne götürürken, Abdurrahim Ü.’nün babası olan Sıdkı Ü., kavga eden akrabalarını, polis merkezinin yan tarafında otomobilin içinde beklemeye başladı. Bu arada, Abdurrahim Ü.’nün 1 ay önce öldürdüğü Kadir Y.’nin ağabeyi Necmi Y. de, polis merkezi önünde beklemeye başladı. Bir süre sonra Necmi Y., otomobilinden inip Sıdkı Ü.’nün yanına giderek kurşun yağdırdı. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan şahıs, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Sıdkı Ü., bir süre sonra hayatını kaybetti.
Zanlı Necmi Y. ise, polis tarafından yakalanarak emniyete getirilip sorguya alındı. Zanlı, basın mensuplarına, kardeşini yanlışlıkla öldürdükleri için Sıdkı Ü.’yü öldürdüğünü söyledi. Necmi Y., sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER