Asayiş
  • 31.8.2008 16:02

KAN DAVASI İÇİN IRAK'A KAÇTI, YİNE DE ÖLDÜRÜLDÜ!

MEHMET DEMİRHAN
ŞIRNAK - Irak'ta öldürülen Ali Gün'ün 11 yıl öncesine dayanan Şırnak'taki bir kan davasının kurbanı olduğu öğrenildi. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden 11 yıl önce kan davası nedeniyle Irak'a kaçarak yerleşen Ali Gün(38) beraberinde dini nikahlı eşini de götürdü. Yaşamını Irak'ın Musul kentinde sürdüren Ali Gün, yakınları ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından kan davalı aile ile buluşmayı kabul etti. Irak'ın Musul kenti çıkışlarında bir yerde buluşma kararı alan kan davalı aile Şırnak'tan
Irak'a doğru yola çıktılar. Ali Gün, dini nikahlı eşi Hatice Özer'i de(38) yanına alarak bir taksiye bindi. Buluşma yerine varan Ali Gün, eşi Hatice Özer ve Iraklı taksi şoförü, kurşun yağmuruna tutuldu. Olayda Ali Gün hayatını kayderken, eşi Hatice Özer ve Iraklı taksi şoförü olaydan hafif şekilde yara alarak kurtuldular. Iraklı şoförün tedavisi Musul'da yapılırken, 3 zanlının Irak makamlarınca gözaltına alındığı bildirildi.
Olayda ayağından yaralanan Hatice Özer'in tedavisi ise Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapıldı. Ali Gün'ün cesedi Silopi Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Uludere'ye gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:39

İLGİLİ HABERLER