Asayiş
  • 9.9.2013 11:01

Kan donduran çifte cinayette bir şok gelişme daha!

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç'un öldürülmesinde, oğlu Deniz Poyraz'a yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Ali Poyraz'ı bacaklarındaki diken ve çalı çiziklerinin ele verdiği ortaya çıktı.

Geçen cumartesi buluştuktan sonra ortadan kaybolan Murat Erdoğan ve sevgilisi Gizem Tunç, pazartesi günü Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkiindeki bağ evinde ölü bulunmuştu. Kesilen iki eli ve kıyafetleri alınan Gizem Tunç, evin yaklaşık 15 metre ilerisinde çalılık alanda yarı çıplak bulunmuştu. İki sevgiliyi öldürdüğü iddiasıyla Gizem Tunç'un eski sevgilisi Deniz Poyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alınmış ve suçlamayı kabul etmemesine rağmen kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

BABAYI, BACAKLARINDAKİ DİKEN İZLERİ ELE VERDİ

Deniz Poyraz'ın askeri cezaevine gönderilmesinden sonra babası Ali Poyraz da dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Ali Poyraz'ın, bacaklarında diken ve çalıların yol açtığı çiziklere rastlandığı, hastanede yapılan kontrolünde de bu çiziklerin yeni oluştuğu saptandı. Gizem Tunç'un cesedinin bulunduğu yerin de diken ve çalılık olduğunu gözönünde bulunduran polis, Ali Poyraz'ı, oğlu Deniz Poyraz ile birlikte hareket ederek cinayete yardım ettiği iddiasıyla adliyeye sevk etti. Nöbetçi mahkemede, cesetlerin bulunduğu bağ evinin yakınına bile yaklaşık 2 yıldır gitmediğini ileri süren Ali Poyraz, kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

ANKARA'DAN ÖZEL EKİP GELDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bağ evi cinayetiyle ilgili soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor. Tutuklanan baba ve oğlunun evinde yapılan aramalarda el konulan kıyafetlerinde kan veya başka bir bulguya rastlanmadı. Gizem Tunç'un kesilen elleri de henüz bulunamadı. Polis, cinayeti gerçekleştiren kişilerin, arkalarında delil bırakmamak için Gizem Tunç'un elleri ile birlikte kıyafetlerini de aldığını düşünüyor.

Öte yandan, Ankara'dan özel bir ekip cinayeti araştırmak için bugün Ereğli'ye geldi. Özel ekibin, Münevver Karabulut cinayetinin araştırılmasında kullanılan özel cihazlarla, cinayetin gerçekleştiği bağ evinde ve çevresinde detaylı araştırma yapacağı belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, 2 gün önce buluştuktan sonra kaybolan taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç, tabanca ve bıçakla öldürüldü. Bağ evinde cesedi bulunan Murat Erdoğan’ın bıçak ve kurşunla öldürüldüğü, 15 metre uzaklıkta çalılıkta cesedi bulunan Gizem Tunç’u da bıçakla öldüren katilin, tırnaklarda delil bırakmamak için iki elini bıçakla kesip götürdüğü ortaya çıktı.

İlçede oturan Murat Erdoğan ile sevgilisi Gizem Tunç, iddiaya göre cumartesi akşamı buluştuktan sonra ortadan kayboldu. İki gencin aileleri, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulunurken çocuklarını aramaya başladı. Erdoğan ailesi, dün akşam saatlerinde Uzun Mehmet Mahallesi Radar Mevkii’ndeki bağ evine gittiklerinde, içeride Murat Erdoğan’ın cesediyle karşılaştı.

Haber verilmesiyle gelen polisin yaptığı incelemede Murat Erdoğan’ın, bıçaklanarak öldürüldüğü saptandı. Erdoğan’ın vücudunda kurşun yarasına da rastlandığı belirtildi. Gizem Tunç’un cesedi ise evin yaklaşık 15 metre ilerisinde ağaçlık alanda bulundu. Başına sert bir cisimle vurulduğu belirlenen Gizem Tunç’un da boynunda ve vücudunda bıçak darbelerine rastlandı.

Gizem Tunç’un ayrıca iki elinin ise kesilerek alındığı saptandı. Sağ eli çapraz şekilde kesilen ve sadece serçe parmağı yerinde duran Gizem Tunç’un, sol elinin ise bilekten kesildiği belirlendi. Polis, cinayeti gerçekleştiren kişinin, boğuşma sırasında el ve tırnaklarında kendisine ait bir delil bırakmış olabileceği ihtimaline karşı kızın ellerini keserek almış olabileceğini söyledi. Çevrede yapılan aramalarda da Gizem Tunç’un kesilen elleri bulunamadı.

İkisi de yarı çıplak bulunan Erdoğan ve Tunç’un cesetleri, Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bağ evinin önündeki Murat Erdoğan’a ait 67 UA 117 plakalı otomobil de incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Murat Erdoğan’ın, taksici olan babası Mehmet Erdoğan’ın da 2005’te öldürüldüğü ve katilinin hala bulunamadığı belirtilirken, iki sevgilinin öldürülmesiyle ilgili Gizem Tunç’un eski sevgilisi olduğu iddia edilen kişi aranıyor.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Karadeniz Ereğli'de Cumartesi günü işlendiği belirtilen ve Pazartesi sabah saatlerinde Radar mevkisindeki barakada cesetleri bulunan Murat Erdoğan ve arkadaşı Gizem Tunç'u öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı D.P., Denizli'deki qörev yaptığı askeri birlikten Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünden görevlendirilen polisler tarafından teslim alınarak Kdz.Ereğli'de bulunan merkez komutanlığına teslim edildi.
İzinli olarak ilçeye gelen ve Pazar günü Denizli'deki askeri birliğine teslim olduğu öğrenilen D.P., Ereğli Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına bağlı Merkez Komutanlığına teslim edildi. Saat 20.00'den bu yana ise Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde katil zanlısı D.P.'nin arkadaşları olduğu belirtilen bir grup saat 00.00'a kadar bekledi.

ARKADAŞ ÇIKTILAR

Diğer yandan Deniz P. ile Murat Erdoğan'ın arkadaş oldukları ortaya çıktı.

Babası da cinayet kurbanı 
İkisi de yarı çıplak bulunan Erdoğan ve Tunç’un cesetleri, Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bağ evinin önündeki Murat Erdoğan’a ait otomobil incelenmek üzere emniyete götürüldü. Erdoğan’ın, taksici olan babası Mehmet Erdoğan’ın da 2005’te öldürüldüğü ve katilinin hâlâ bulunamadığı belirtilirken, iki sevgilinin öldürülmesiyle ilgili Gizem Tunç’un eski sevgilisi olduğu iddia edilen kişi aranıyor. 

KATİL, DELİL BIRAKMAMAK İÇİN GİZEM'İN ELLERİ İLE KIYAFETLERİNİ DE ALMIŞKATİL, DELİL BIRAKMAMAK İÇİN GİZEM'İN ELLERİ İLE KIYAFETLERİNİ DE ALMIŞ

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç'u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan eski sevgili 21 yaşındaki Deniz P., adliyeye sevk edildi. Sorgusunda çifte cinayet suçlamasını kabul etmeyen Deniz P., olay akşamı yakın arkadaşı olduğunu söylediği Murat Erdoğan ile vedalaşmak için bağ evine gittiğini, ancak evde Gizem Tunç'un olmadığını, vedalaştıktan sonra oradan ayrıldığını söyledi. Katilin delil bırakmamak için Gizem Tunç'un kestiği elleriyle birlikte kıyafetlerini de aldığı ortaya çıktı.

Geçen cumartesi günü buluştuktan sonra ortadan kaybolan Murat Erdoğan ile sevgilisi Gizem Tunç'un, Uzun Mehmet Mahallesi Radar Mevkii'ndeki bağ evinde öldürülmesiyle ilgili askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda şüpheli olarak gözaltına alınan Deniz P., dün gece Ereğli'ye getirildi. İzin için Ereğli'ye geldiği ve cumartesi akşamı cinayetin işlenmesinin ardından gece 03.00'da Denizli'ye gittiği belirlenen ve Gizem Tunç'un eski sevgilisi olduğu iddia edilen Deniz P., asker olduğu için Karadeniz Bölge Komutanlığı'na teslim edildi.

Şüpheli Deniz P., sabah da polisler tarafından adliyeye sevk edildi. Savcıya verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Deniz P., yakın arkadaşı olduğunu söylediği Murat Erdoğan ile vedalaşmak için cinayet akşamı bağ evine gittiğini, ancak evde Gizem Tunç'un bulunmadığını söylediği belirtildi. Taksi ile bağ evine gittiğini belirten Deniz P.'nin, Murat Erdoğan ile yaklaşık 1 saat oturduklarını ve esrar içtiklerini, vedalaştıktan sonra aynı taksiyi çağırıp evden ayrıldığını, cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını söylediği belirtildi. Deniz P., savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

BİRLİKTE KAÇMIŞLAR

Bu sırada Murat Erdoğan'ın yakınları da adliyeye geldi. Bağ evinde Murat Erdoğan'ın cesedini bulan dayısı Süleyman Özer, yeğeni ile sevgilisinin kaybolduğu gün kızın ailesinin kendisini aradığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Kızın babası, 'Sizin oğlunuz bizim kızımızı kaçırmış' dedi. 'Normal bir şey, yarın düğün derneği yapılır' dedim. Ama kızın ailesi kuşku içindeydi. 'Siz aramıyor musunuz, biz sağa sola bakıyoruz, siz evde oturuyorsunuz' dediler. Karakola gittik, kızın babası da geldi. 'Biz de oğlumuzun hayatından endişe ediyoruz' dedik. Sonra dedesinin bağ evi aklımıza geldi. Oraya gittik, ışıklar yanıyordu, çok sevindik. Hatta ablamı arayıp müjde verdim. Ama kapıyı çaldım açan olmadı. Hatta kaçtıkları için 'Bunlar müsait değillerdir' diye kapıyı hafif çaldık. Ses de yoktu. Kapıyı sertçe ittiğimde kapı açıldı ve yeğenimi yerde kanlar içinde buldum. Biz yeğenimizi kaybetmişiz. Biz adalete güveniyoruz."

Erdoğan'ın yakınları, daha sonra adliye önünden ayrıldı.

KATİL, ELLERİ İLE BİRLİKTE KIYAFETLERİNİ DE ALMIŞ

Polis, bağ evindeki cinayetle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Evde bulunan Murat Erdoğan ile evin 15 metre ilerisinde ağaçlık alanda iç çamaşırlarıyla bulunan Gizem Tunç'un cesetlerinde yapılan ilk incelemede kesici alet izlerine rastlandı. Erdoğan'ın vücudunda ayrıca kurşun yarasına benzeyen bir iz bulunduğu, ancak çevrede boş kovana rastlanmadığı belirtildi.

Hem bağ evinin çevresinde, hem de şüpheli olarak gözaltına alınan Deniz P.'nin evinde ve babasına ait tavuk çiftliğinde yapılan aramalarda ise Gizem Tunç'un kesilen elleri bulunamadı. Üzerinde sadece iç çamaşırları olan Gizem Tunç'un kıyafetleri de evde ve çevrede yapılan aramalarda bulunamadı. Polis, katilin, genç kızın tırnaklarında ve kıyafetlerinde kendisine ait bir delil bırakmamak için ellerini kesip elbiselerini de çıkarıp aldığı ihtimali üzerinde duruyor. Bağ evinden alınan kan örnekleri ve diğer delillerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.

Deniz P.'nin, kısa süre öncesine kadar bir fiyim mağazasında tezgahtar olarak çalışan Gizem Tunç ile sevgili oldukları dönemde Murat Erdoğan ile aynı arkadaş ortamında bulundukları öğrenildi. Deniz P.'nin, askere gitmeden önce Gizem Tunç ile ayrıldığı, askere gittikten sonra ise Gizem Tunç'un Murat Erdoğan ile gönül ilişkisi yaşamaya başladığı ileri sürüldü. Deniz P.'nin ise bu durumu askerdeyken öğrendiği belirtildi.

ESKİ SEVGİLİ TUTUKLANDI

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Murat Erdoğan ve sevgilisi Gizem Tunç'u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Deniz P., sevk edildiği nöbetçi mahkemede de suçlamayı kabul etmedi. İfadelerinde çelişkiler olduğu belirtilen Deniz P., mahkeme tarafından, kuvvetli suç şüphesi, delilleri karartma ve kaçma ihtimali bulunması gerekçesiyle tutuklandı.

Şüpheli Deniz P., polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Deniz P.'nin, doktor kontrolünün ardından İzmit'teki askeri cezaevine konulacağı belirtildi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Murat Erdoğan ile Gizem Tunç'un, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen cenazeleri ise toprağa verildi. Gizem Tunç'un cenaze namazı, ilçe merkezindeki Bozhane Camii'nde kılındı. Gizem Tunç'un annesi Gül, kardeşi Dilara ve diğer yakınları ile arkadaşları, tabutun başında gözyaşı döktü.

Anne Gül Tunç, 12 Eylül'de doğum günü olan kızı için, "2 gün sonra doğum günün, nereye gidiyorsun Gizemim. Yavrum nasıl kıydılar sana" diyerek ağladı. Gizem Tunç'un cenazesi, cenaze namazının ardından aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Murat Erdoğan'ın cenazesi de yine ilçedeki Ali Molla Camii'nde kılındı. Cenaze namazına Ereğli Belediye Başkan Vekili Sibel Kırmızı da katıldı. Erdoğan'ın cenazesi, cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER