Asayiş
  • 30.10.2012 14:55

Kanaat önderleriyle görülen Emniyet Bursa'yı sakinleştirdi

BURSA (AA) - Bursa'da, bir grup BDP'linin önceki gün, ''cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla'' yürümesi üzerine çıkan olaylar nedeniyle 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
     Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşları sakin olmaya ve tahriklere kapılmamaya davet etti. Kahya, olaylar nedeniyle 4 kişinin gözaltına alındığını kaydederek, ''Emniyete konuyla ilgili mağduriyeti olanlar müracaatta bulunuyor ve bunları değerlendiriyoruz. Tüm ekiplerimizle iki gündür vatandaşları tahrike kapılmamaları konusunda uyarıyoruz. Mahalledeki kanaat önderleriyle görüşmeler yaptık, vatandaşlarımızı sükunete davet ettik. Ekiplerimiz yeni tahrik olaylarına karşı bölgede kalmaya devam ediyor'' dedi.
     Öte yandan ekipler, sabah saatlerinde mahallede hasar tespit çalışması yaparken, bazı araçların, iş yerlerinin, evlerin ve bir sağlık kabinin camlarının kırıldığı tespit edildi.
     Caddelere dökülen cam kırıkları ve farklı maddelerin de belediye ekipleri ve vatandaşlar tarafından süpürgelerle temizlenmeye çalışıldığı gözlendi.
     Önceki gün Ulus Mahallesi'nden Ankara yoluna kadar gelen Yıldırım BDP ilçe örgütü üyeleri ve bir grup partili, burada çevik kuvvet ekiplerince karşılanmış, ''Dağılın'' uyarısına rağmen yürüyüşe devam etmek isteyen gruba çevik kuvvet ekipleri müdahale etmişti. Bu sırada yöredeki vatandaşlar da gruba tepki gösterince olaylar çıkmıştı.
     İki gündür çeşitli zamanlarda devam eden olaylarda bir çok araç ve iş yeri zarar görürken 1'i gazeteci 3 kişi de yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz/Doğan Sarıtaş
     Yayıncı: Osman Kurt

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER